Kommunernas kris

Idag ska budgeten MBL-förhandlas och i yrkandena ser jag att facken ställer upp på uppdraget om ny organisation med mera samordning. Det kommer också krav om vissa avsättningar av pengar men det är politiska frågor hur mycket pengar man har och hur de används.

Men det är illa att inte staten dvs. regeringen har sett till att kommunerna fått tillräckligt med pengar för att kunna sköta välfärden.

* Försäkringskassans agerande
Kassan tar ofta beslut på otillräckliga grunder, det säger riksrevisionen
i en rapport. Det finns klara skillnader dessutom mellan olika grupper där höginkomsttagare oftare får sin sjukpenning beviljad. Det kan väl inte vara möjligt att högerpolitiken, att gynna de som redan är gynnade, har fått genomslag i instruktionerna till försäkringskassan.

* EU-valet
I går hölls valet i Belgien och Storbritannien och vallokalsundersökningar från valet i Belgien har läckt, trots att det är fel att göra så. Men ska man tro på dessa så är valet tyvärr en framgång för extremhögern.

Dessvärre har det alltför ofta varit så att i dåliga tider går extremhögern med sin främlingsfientlighet framåt. Det är ytterligare ett orosmoln för framtiden för inga samhällen där extremhögern styr har varit någon framgång för människorna.

Gå och rösta och rösta på Per-Erik Johansson som är metallombudsman här i Umeå. Norrland skulle behöva en norrlänning i Bryssel och vill du rösta på en kvinna så har du flera alternativ som Åsa Westerlund eller Marita Ulvskog.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.