Tack mamma

Det står i rubriken att den här bloggen ska handla om politik men eftersom det är min egen dagbok vill jag idag ta upp ett annat ämne och skriva några rader om det fast det känns tungt.

Min mor Signe avled i går kväll på Tegs sjukhem med den aktningsvärda åldern av drygt 95 år. Det är alltid jobbigt när det sker även fast man vet att det är oundvikligt. Jag är glad att jag nu fått tillfället att vara med när båda föräldrarna lämnat livet.

Mamma fick somna in lugnt och stilla efter ett rikt liv. Hon var i stort sett frisk hela tiden. Det var strax innan jul då hon inte kunde vara hemma länge. Pappa Axel dog för nästan exakt 12 år sedan.

Signe har alltid varit snäll och omtänksam i överkant mot oss tre barn. Hon månade om att vi ska ha det så bra som möjligt. Hon har också haft förmånen att se hur mycket bättre vi fått och kunnat jämföra det med gångna tider. Hon var med i föreningslivet och de sista 25 åren har sången varit viktig. Sorgligt när nära och kära lämnar en men vid en tillbakablick är alla minnen ljusa. Tack mamma för allt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.