Plättlätta brödet/wheat-free bread

 

Sätt på ugnen 200 grader

3 ägg
120 g laktos fri kesella
4 msk havrekli
5 msk majsmjöl
1 msk hela linfrön
3 tsk  bakpulver
2 krm honung

Blanda samman alla ingredienser till en jämn smet

Häll smeten i en ugnsform ca 25×35 som är klädd med bakplåtspapper
eller smord med lite,lite valfritt laktosfritt  fett.

Grädda ca 10 min eller till gyllenbrunt

Efter ett orginalrecept som heter Carls Bröd – Tack KE!
Jag hade inte keso hemma:) och bytte ut Canderelet mot honung…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Put in oven 200 degrees

3 eggs
120 g lactose-free cream cheese
4 tablespoons oat bran
5 tablespoons corn flour
1 tablespoon whole flaxseed
3 teaspoons baking powder
2 ¼ tsp honey

Mix all ingredients until smooth

Pour batter into a baking dish about 25×35 which is lined with parchment paper
or lubricated with a tiny bit of any lactose-free fat.

Bake 10 minutes or until golden brown

After an original recipe called  Carls Bröd Thanks KE!
I did not have cottage cheese at home:) and substituting Canderelet against honey

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Anita

    Bra idé med honung…tror ändå inte jag bakar det nån fler gång…mystisk smak…enligt min enkla åsikt då…

  2. Kina Levin

    Svar till Anita (2011-02-07 17:43)
    jag gjorde ju dubbel sats, för att få lite mer luft i det och det blev mycket bättre, tycker jag…Det receptet ligger också under kategorin Recept.Mvh Kin@

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.