KD:s äldreboendegaranti

På olika sätt har jag ställt mig kritisk till KD:s löfte om en äldreboendegaranti och då gjort det utifrån min uppfattning att löftet gällt s.k. särskilt boende.

I en replik i VK:s Ordet Fritt i dag får så signaturen Syster Karin mig att tro att löftet inte skulle avse särskilt boende. Det är skillnad mellan ”äldreboende” och ”särskilt boende” skriver hon. För mig är ”äldreboende” en icke definierad benämning, vilket däremot ”särskilt boende” är.

Jag googlar ”äldreboendegaranti” och finner direkt detta i Svenska Dagbladet, som tydligen ställt frågor i ämnet till KD-ledaren:

”- Kristdemokraterna har arbetat fram ett förslag som är skarpare och som vi kommer att kämpa för under den kommande mandatperioden.

Hägglund vill få med löftet i Alliansens valmanifest och försäkrar att det för KD:s del går före en eventuell ny skattesänkning för pensionärer. Förslaget innebär en lagändring i socialtjänstlagen som slår fast en rätt till särskilt boende för dem som fyllt 85 år utan behovsprövning.”

Han om någon borde veta vad KD-förslaget innebär – om nu inte SvD har missförstått det hela förstås. Helt tydligt är det att det är frågan om s.k. särskilt boende. Syster Karin uppmanar folk att rösta på KD, förmodligen på grund av deras löfte om äldreboendegarantin. Själv har hon dock inte klart för sig vad det innebär.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.