Råttan som var en rot

Den som inte läst Peggys blogginlägg, bör kanske göra det först. Här kommer en "viktig" komplettering av det.

I sitt inlägg berättar hon om gårdagens nödsituation, när avloppet från tolatten inklusive duschen var tätt. Rörmokaren kunde dessbättre efter två försök avlägsna den härva av rötter i avloppet som orsakade stoppet.

Peggy höll sig borta under själva "ingreppet". Jag kunde naturligtvis inte låta bli att vara mer och därmed bli en erfarenhet rikare. Rothärvan nr två innehöll något, som såg ut som en ljus rot bland alla de mörka. Den tuffe rörmokaren pekade på den och sa att det var ett ben från en råtta och inte en rot som jag trodde.

När Peggy fick höra detta, blev hon minst sagt chockad. Jag försökte lugna henne med att ingen råtta kommer att dyka upp i toaletten. Hon fann snart ett antal exempel på internet om att sådan faktiskt kan hända.

Huset är inte utrustat med en "chamber pot". Hur skulle vi nu klara oss? Nåväl, en stängt toalettlock och en stängd toadörr gav oss båda en lungn natt.

I morse undersökte jag närmare rothärvorna, som låg tanför garaget och kunde då konstatera att det faktiskt var en rot och inte en skelettedel från en råtta.

Nu är Peggy lugn och lycklig igen. Och rörmokaren fick sig en historia att berätta om den "dumme" och lättlurade svensken. 140 dollar fick han också, men 0 dollar för det andra besöket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.