I gott sällskap

trump

Häromdagen delade jag en artikel från en amerikansk tidning, men skämdes sedan ordentligt när en av mina amerikanska vänner upplyste mig om att den som skrivit artikeln, Andy Borowitz, är en av Amerikas välkända satiriker. Lurad blev jag, men bad direkt Donald Trump om ursäkt.

Artikeln lämnade den häpnadsväckande nyheten att Trump nu vägrar att delta i den nästkommande presidentskandidatsdebatten, om Hillary Clinton också är med i debatten. Det var förstås lätt att göra sig lustig över detta och det gjorde jag också i ett inlägg i Facebook.

Även om det gällde Donald Trump, från vars mun allt kan förväntas, borde jag ändå ha förstått att artikeln bara var ett lustigt sätt att beskylla Trump för ytterligare en vansinnighet.

I går hörde jag på radion att Dagens Nyheter nyligen gjort sig skyldig till samma misstag, dock om någonting annat. Där han man också lurats av en nyhet som var helt påhittad. I detta goda sällskap känns de nu mycket bättre för mig, vars skamliga rodnad ända till igår kvarstod i någon mån.

Artikeln är värd att läsa. Var så god. Här finner ni den:

http://www.newyorker.com/humor/borowitz-report/trump-threatens-to-skip-remaining-debates-if-hillary-is-there

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.