Efter Berit

Så har vi skrivit om oroande väder i några dagar igen. Och när stormen väl kommer så blir det, kanske, inte så allvarligt som befarat. Nu håller Berit, som norrmännen döpt orkanen/stormen till, på att klinga av så sakteliga.

Jag ringde upp naturbevakaren Stigbjörn Klementsson i Kittelfjäll mitt på lördagen för att höra om hur stormen Berit farit fram. Han berättade att det var ungefär som väntat, visst hade det blåst mycket och det välte en husvagn och slets loss ett tak, såvitt han kände till. Men det var inte mer med det.

Kritiken kommer ofta när vi i media haussar upp ett annalkande väderfenomén, som sedan inte var så dramatiskt som "utlovat". Visst kan jag, som skriver en del om väder för VK, hålla med om att det ibland blir lite mycket av förvarningarna om vädrets utveckling. Men många gånger är det fullt befogat, och när väderexperterna på SMHI går ut med inte bara klass 1- utan klass 2-varningar, då är det ingen tvekan om att vi ska berätta om det.

Sedan är det förstås en annan femma att vi som jobbar med nyheter på webben vet att vädret är något som intressererar de allra flesta.

Under lördagen har det inte kommit in så värst många rapporter om stormens verkningar.

Har du något tips eller en bild på vad stormen Berit har åstadkommit, hör gärna av dig. Till mig på [email protected], eller som MMS/SMS till 72090.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.