Mjölkchokladbiskvier LCHF
Hej!
Jag gillar recept som man enkelt kan göra om till LCHF utan att för den skull dra ner smaken.
Då passar biskvier bra eftersom originalreceptet inte innehåller vetemjöl, så det är bara sötningen man behöver byta ut.
Jag valde att använda mjölkchoklad istället för mörk choklad, lite sötsliskigare så man kan lätt nöja sig med en (i mitt fall 3) åt gången. 😀
Ca 10 stycken
Ingredienser:
Botten
3 1/2 dl mandelmjöl
3 äggvitor
1/2 dl sötströ
Smörkräm
175 gram smör
1 äggula
50 gram (smält) sockerfri mjölkchoklad
4 msk sötströ
1/2 tesked vaniljpulver
Garnering
50 gram sockerfri mjölkchoklad
Gör så här:
Vispa äggvitorna med elvisp till ett hårt skum.
Blanda i mandelmjöl och sötströ och fortsätt vispa till en jämn smet.
Rulla till bollar och platta ut dem på en bakplåtsklädd plåt.
Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
Ta ut, lossa från bakplåtspappret och låt svalna.
Blanda ingredienserna till smörkrämen i en bunke.
När kakorna har svalnat, bred på ett generöst lager.
Låt stå i kylskåp ett tag tills smörkrämen hårdnat något.
Smält sedan choklad och pensla på kakorna, alternativt smält chokladen i ett vattenbad och doppa biskvierna.
Låt stelna i kylen.
Enjoy!