Pizza med ostbotten
Jag har provat några olika recept på alternativ pizza, alltså utan vetemjöl.
Den här varianten som jag just slängde ihop, är helt klart en favorit hittills.
Ingredienser:
4-5 portioner
4 ägg
100 gr naturell färskost
1,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 msk kokosmjöl
5 dl riven ost
Sätt ugnen på 220 grader.
Vispa äggen fluffigt i ca 5 minuter.
Rör ner färskosten.
Rör ner resten av ingredienserna i äggsmeten.
Bred ut smeten i ett tung lager på en smord plåt.
Förgrädda botten i ca 5 minuter tills den fått lite färg.
Bred på ett lager passerade tomater (el ler annan tomatsås).
Lägg sedan på fyllning och grädda i ugnen ytterligare tills osten smält och pizzan ser klar ut.
Låt svalna ett tag innan du börjar skära i pizzan, så botten hinner ta ihop sig lite och inte går sönder.
Jag körde en vegetarisk pizza denna gång, med coctailromater, ananas och ruccola, riven prästost samt hemmagjord vitlökssås.
Recept på vitlökssås:
3 överfulla msk grekisk/turkisk yoghurt eller creme fraiche
2 msk passerade tomater
1 tsk honung
1-2 vitlöksklyftor
Salt
Svartpeppar
Chiliflakes
Paprikakrydda
Enjoy!
Ingredients:
4-5 servings
4 eggs
100 g of natural fresh cheese
1.5 tbsp potato fiber (powder)
2 teaspoon baking soda
2 tablespoons of coconut flour
5 dl grated cheese
Set the oven to 220 degrees.
Beat the eggs fluffy for about 5 minutes.
Mix in the fresh cheese.
Mix the rest of the ingredients into the eggs.
Spread out the paste in a thin layer on a buttered plate
Bake the bottom for 5 minutes until it has a little color.
Spread out the passed tomatoes (or other tomato sauce).
Then add the filling and bake further until the cheese melts and the pizza looks ready.
Let cool for a while before you start cutting into the pizza so that the bottom don’t break.
I made a vegetarian pizza this time, with cocktail tomatoes, pineapple and ruccola, grated cheese and homemade garlic sauce.
Recipe for garlic sauce:
3 big tablespoons Greek/Turkish yogurt or Cream fraiche
2 tablespoons passed tomatoes
1 teaspoon honey
1-2 garlic cloves
Salt
Black pepper
Chiliflakes
Paprika powder
Enjoy!