Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Gårdagens och dagens ungdomar

Mariaskolans högstadium håller till på Marielund i f.d. VAB:s lokaler i Umeå. På området har Baltic bl.a. byggt fyra punkthus med sikte på hyresgäster i 55+. Vid projekteringen var jag drygt 40. En av de då riktigt unga, trevliga och drivande Baltictjänstemännen sa att husen var för sådana som mig. Vi som kanske tänkt sälja huset och skaffa ett tryggt boende för framtiden.

Det var ungefär som när man i tjugoårsåldern kallades farbror första gången. Jag förstod inte vad han talade om. (Vi talades förresten vid idag och då förstod vi varann riktigt bra) Den som tidigare bodde i vårt hus i Vännäsby levde här tills han dog vid 86. Vi kanske både flyttar och dör innan dess, om världen står, men det finns definitivt inga flyttplaner. Jag önskar få bo kvar i Vännäs kommun också.

Det jag skulle säga är att punkthusen på Marielund nu befolkas av många energiska f.d. ungdomar kring 55+, ++ eller +++. De har bildat en trivselförening och tagit kontakt med Mariaskolan. De har massor med idéer och föreningen sjuder av verksamhetslust.
Idag har jag haft ett längre samtal med föreningens sekreterare och studiesamordnare. Man vill gärna ha ett samarbete med Mariaskolan och vi tycker att det låter bra.

Det finns ett tiotal områden där det skulle kunna bli ett samarbete om medvinden håller i sig. Via deras skrivarkurs, datagrupp eller genom pensionerade lärare eller andra som kan tänka sig en uppgift eller två. Vissa saker har redan kommit igång och rullar på mitt under sommarlovet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.