Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Första veckan


Första veckan på Liljaskolan har varit omtumlande och intensiv. Så mycket nytt, så många nya människor, så mycket som ska fås att fungera innan huvudpersonerna kommer på måndag och onsdag. Även förändringar man kanske inte direkt jublar över som medarbetare.
De andra rektorerna – och inte minst biträdande rektorn – har varit ett väldigt stöd med kunskap, erfarenhet, värme och humor.

Organismen Liljaskolan imponerar. Så mycket idogt, kreativt och elevinriktat arbete som görs av medarbetarna i en rumsligt och innehållsmässigt väldigt utspridd verksamhet. Men visst finns utmaningar…

Jag har av naturliga skäl främst sett och mött människorna och verksamheten inom Hotell o turism, sam, natur, ekonomi, teknik och urmakeri – ”mina” ansvarsområden. Men efter veckorna här ser jag fram emot att få se mer av de övriga delarna vid styrelsens rundvandringar. Jag hoppas att vi även får möta några av lärarna och eleverna då.

Gymnasiechefen Solveig Larsson sa igår vid hemgång, leende, att jag såg oväntat fräsch ut efter första veckan. 🙂 Jag svarade sanningsenligt att jag både trivs och triggas av miljön och de utmaningar jag mött och noterat.

På måndag går rektorsansvaret för sektorn över till Henrik Bolin, lyckligtvis kunde han komma tidigare än beräknat. Henrik ska introduceras och få en chans att gå runt och lära känna arbetslagen medan jag (med min långa erfarenhet av Liljaskolan *s*) ska finnas på kontoret och ta hand om det löpande och mer och mindre akuta vid skolstarten.

Ser fram emot att se skolan fyllas med dem den finns till för.

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.