Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Mer pengar


Prognosen för de kommunala intäkterna från skatter och utjämningssystem kom förra veckan. För de flesta såg det ganska bra ut för kommande år, för några ännu bättre. Kommuner och landsting har aldrig fått mer pengar, i inflationsrensade tal, än under de senaste åren.

Vännäs beräknas få ca 2,5 miljoner mer än tidigare förväntat, Bjurholm drygt 3 miljoner. Det är som sagt en prognos och ingen garanti.

Hål fattas inte att stoppa pengarna i där jag bor och verkar politiskt. Hål börjar det bli både här och där i det kommunala fastighetsbeståndet som inte alls får det underhåll det behöver. Det lämnar vi åt våra efterkommande. Under budgetarbetet i Vännäs, som jag inte deltar aktivt i detta år, vill det till att partierna tänker långsiktigt och inte blir populistiskt skelögda. Vad hjälper det vår sköra ekonomi om det kommer in lite mer pengar om det går ut lika mycket eller mer?

Sen bör vi som i större eller mindre grad hör till oppositionen kanske inte tala med så stora ord om det ekonomiska ansvaret om man velat satsa ungefär lika mycket som majoriteten, eller mer.

Om Bjurholm ska jag inte uttala mig, där är jag inte politiker. Men tre miljoner där motsvarar på ett sätt sett omkring 140 miljoner för Umeå. Inte oväsentliga summor.

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.