Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Företagsidéer


Såg idag att det aldrig funnits större andel företagare i Västerbotten än nu. Lite tveksam är jag nog. När snart sagt varannan västerbottning levde på sin egen mat som småbrukare borde det väl ha varit fler?

Har en stund suttit och vänt på företsgsidéer med en som är sugen på att jobba med något eget. Det krävs både flödande arbetslust, mod, startkapital och realism om något ska verkställas. Klart är i alla fall att Sverige har behov av många företag som blir bärkraftiga. Vi har legat väldigt lågt på den europeiska listan över nyföretagande under många år.

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Kicki Hedlund

    Starta fler sociala företag kanske??? Hörde att IOGT-NTO startat socialt företag. Spännande! Tips till alla som är eller riskerar att bli arbetslösa 😉

  2. Jan Nilsson

    Svar till Kicki Hedlund (2012-03-09 18:45)
    De är absolut intressanta. Fick idag en inbjudan till en liten serie utbildningsdagar angående sociala företag. Det ingår inte i mitt jobb att jobba aktivt för dem. Men jag tror att många eldsjälsdrivna sådana skulle kunna betyda mycket för många. Inte minst en del unga som inte sett sig behövda än.

  3. Sven Ederlöf

    Arbetslöshet kan påverka många så negativt, ekonomiskt, socialt och på flera aspekter av hälsa. Förutom effekterna på samhället. Kreativa modeller som Sociala Företag och andra sätt låta människor nyttja sin begåvning och färdighet, kan ge många positiva effekter som ”ringar på vattnet”.

  4. Jan Nilsson

    Svar till Sven Ederlöf (2012-03-10 09:29)
    Så är det. Det finns många goda exempel på människor som tagit sig vidare ur en (ofta långvarigt) svår situation just genom sociala företag. Just inslaget av nytta och egen aktivitet kan ofta bidra starkt till höjning av självkänsla och självförtroende. Det är gott och väl bara det och i de fall där man via soviala företag kommit vidare till studier, annat arbete eller eget bärkraftigt företagande är det väldigt bra. Det är bara tråkigt att det startas så alltför få.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.