Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Du skulle nog få betala

Alliansen ska sänka skatten även för pensionärer, skillnaderna i beskattning ska minskas.

SVMP har också löften om detta, men man är inte överens om hur. Eller också är herr Ohly bara öppnare och mer direkt. Delvis ska "orättvisan" tas bort genom att icke-pensionärernas skatt höjs.

Blir spännande att se hur det blir med Östros tal om de "omoraliska" skattenivåerna för pensionärer. Ohlyansen kanske löser det hela så att vi alla får betala nästan de (enligt Östros omoraliska) nivåer som rådde innan Alliansen tog över. Pensionärerna får sannolikt också betala genom att Sveriges tillväxt blir svagare med de rödgröna. Glömmer vi återigen arbetslinjen kommer det att märkas i pensionsnivåerna.

De rödgröna tycks inte vara nöjda med att Alliansens Sverige redan betalar mer skatt än i alla socialdemokratiskt styrda länder. Man vill tydligen utklassa allt motstånd.

 

 

 

Etiketter: , , , , , , ,

8 kommentarer

  1. Andreas Jansson

    Ohlyansen tar iaf tag i barnfattigdomen som ökar med Alliansstyre där sänkt inkomstskatt och klasskillnader är viktigare än att se till så att vi arbetar bort fattigdomen. Ska vi ha en välfärd värd namnet och om vi ska komma till rätta med klasskillnader och fattigdom så ska vi som kan bidra efter förmåga.

    Även om vi har höga skatter så är det ju ingen större nöd på oss som jobbar och har vettiga inkomster. Inkomstskillnaderna måste minska och vi börjar nedifrån, när vi är i balans kan även de som har mest få ta del av skatteutjämningar. Jag är inte för höjda skatter utan syfte.

  2. Jan Nilsson

    Svar till Andreas Jansson (2010-08-20 10:17)
    Halvsnyggt försök att motivera skatteökningarna med barnen.
    Barnfattigdomen är en sorglig och svåråtgärdad företeelse som ökar överallt i Europa i krisens spår. Kopplingen mellan den och Ohlys vilja att höja skatten är inte alls klar.
    Vänsterpartiet har med något individuellt undantag aldrig utmärkt sig för att förstå ekonomi och ekonomiska drivkrafter. Ohly & co har bråttom bort från arbetslinjen och det kommer att visa sig på flera sätt om det skulle bli rödgrönt. Jag är övertygad om att både pensionärer och barn får det långsiktigt sämre med hans politik. Det kan gå fort också.

  3. JonasE

    På er (M) så låter det som om att skatt bara är onödigt!!.
    Får vi ingenting för skattepengrna??, i så fall varför har till och med Reinfeldt, lovat inga skattäsänkningar under 2011 ??, nu när sänkt skatt är SÅÅÅ bra!!.
    Men han har ju visserligen lovat sänkt skatt under resten av mandatperioden, undrar vad som skall sparas bort då??, för att få råd med lägre skatt!!.
    Varför är sänkt skatt som ger tveksamt resultat på jobben(jobbskatteavdraget skulle på sikt ge ca 10.000 jobb enligt Reinfeldt), viktigare än de 25.000 jobb som försvunit innom vård, omsorg och skola??.

  4. Andreas Jansson

    Jag tycker att ditt halvhjärtade försök till att påstå att Vänsterpartiet och de rödgrönas politik skulle göra så att vi får ökade klasskillnader och högre barnfattigdom är rätt simpla.

    Till och med du Jan måste inse att vår politik gynnar barnen mer än eran. Du är välkommen att läsa och förstå hur vår politik fungerar på http://www.rodgron.se och http://www.vansterpartiet.se

    Jag har kritiskt letat efter åtgärder från M och allianshåll för att minska barnfattigdomen, men jag hittar ingenting.

  5. Jan Nilsson

    Svar till Andreas Jansson (2010-08-20 11:19)
    Bromsar man ett lands ekonomi så sänker man också de fattigastes ekonomi. Det finns ganska många exempel på det där man försökt omsätta Ohlys tankar i praktiken.
    Eftersom de svagaste alltid drabbas hårdast när ekonomin går bakåt är det inte alls simpelt att säga att barnfattigdomen mycket väl kan bli värre med en politiskt läge där Vänsterpartiet har initiativ och påverkan.

  6. Jan Nilsson

    Svar till JonasE (2010-08-20 11:02)
    Vi ska ha en skattefinansierad välfärd. Det är möjligt att många av Obamas väljare skulle se Moderaterna som sorts kommunister. 🙂
    Men att som de rödgröna vilja höja skatten i landet med världens högsta skatt på arbete och jobb, det är rent obra.

  7. Christer

    @JonasE
    Det har inte försvunnit några jobb inom de sektorer du nämner. Kolla upp fakta innan du uttalar dig, annars låter du bara okunnig.

    @Andreas
    Varför behöver vi minska på inkomstskillnaderna, de är ju redan lägst/bland de lägsta i världen. Jag studerade i sex år, fick studieskulder på 350 tusen kronor och levde knapert under dessa år. Trots att jag tjänar bra idag så kommer det att ta ca 20 år innan jag är ikapp en industriarbetare som arbetade och levde gott under de sex år som jag studerade. Det om något är väl orättvist, han får ju mer än mig…

  8. JonasE

    Ja du Christer, det har visst försvunnit jobb innom de sektorer jag nämner, bara innom skolan så är det 3000 mindre lärare under mandatperioden, och SVT:s faktakoll har gorkännt siffram om 25.000, så okunnighet…..glashus…..DIG!!!.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.