Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Flaskorna hopar sig i farstu’n

När jag lite sommarlojt släntrar ut och in får jag runda påsar med flaskor ute i Västerbottensgårdens farstu, sådana har nämligen en sådan. Det där med flaskorna och påsarna är förresten inte riktigt som det kan låta.

De ska strax få en mer halvpermanent plats. Flaskorna är avsedda för lördagen och innehåller Sprite, Cola och annat i den stilen. Min tänkande hustru kom på att det behövs en del att dricka och vi kompletterade tidigare inköp med några kassar till.

Det är alldeles ljuvligt ute. Sommaryran kunde dock ha fått ett bakslag när jag nyss gjorde en ’Ferdinandsnusning’ i ett stort blomsterkluster på en av våra bondsyrener. Ett bi hade fått en liknande idé och befann sig någonstans inne i den lila härligheten när jag stack in min stora näsa. Det närgångna surrandet lät irriterat, men jag slapp gaddningen. Jag hade kanske kunnat få fira födelsedag med en gedigen röd mule mitt i ansiktet.

Det är lite mer ledigt nu, men än finns det arbete. Det är några samtal och möten som är kvar. I morgon är det också sammanträde för skolan. En dag efter skolsammanträdet kommer att gå åt till höstplanering. Rundbrevet, Mariaskolans lilla tidning, är tryckt och ska ut på momangen. I vanliga fall lappas och kuverteras de 7-800 tidningarna med hjälp av högstadieeleverna och då går det på en grisblink. Nu kanske det blir rektorn och frun som får ta en kombinerad prat- och handarbetsstund. Det kanske kan följa något gott av det. Agneta arbetar för högtryck, medan jag inte riktigt har tagit in allt som återstår inför helgen.

Efter födelsedagsfirande på lördag och stugmöte i mammas stuga i Österselet på söndag, då tänker vi ta ledigt.

2 kommentarer

  1. Jan N

    Då finns det finns kring 25 liter av din favorit. *s* Men en del går åt till bålen. Jag kan lägga undan en flaska om det kniper.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.