Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Möte med Sveriges Radios Sten Sjögren


Nu är vi i Washington DC, det var vi inte när K-G skrev sina vänliga ord om mig på sin blogg. Det har varit den ojämförligt intressantaste dagen idag. Innan jag kanske hinner ge en glimt av den, vi ska snart på valvaka, så sänder jag en bild från mötet med Sten Sjögren i New York. Han nämndes helt kort i bloggen ’Nyheter i USA’.

Det var väldigt intressant att höra honom initierat ge sin bild av valkampanjen och det märkligt stora svenska intresset. Han bekräftade det vi tidigare fått veta om det låga intresset från partierna att visa sig i New York. Obamas övertag är så kompakt att det är onödigt för honom och ointressant för McCain att kampanja här.
Det förklarar väl inte det närmast totala valstiltjen i staden, men en delförklaring är det.

Sten har arbetat i Moskva under många år, kvalificerade sig kanske genom ryskan han fick lära sig i det militära. Jag frågade honom om likheter och olikheter mellan att arbeta där och i NY och han sa att likheterna var större än man kunde tro. Han tänkte då främst på byråkratin. Den känner nog inga ’systempolitiska’ gränser.
Öppenheten bland människorna kunde vara större i Moskva. Ställde han sig och intervjuade någon på gatan där kunde han snart ha en kö av sådana som också ville bli intervjuade.

På bilden sitter vi i lägenheten på Christopher Street som både är bostad och kontor. Daniel Alling och Gina Lindberg brukar också hålla till här, men nu var de ute i landet på jobb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.