Bokslut Reinfeldt

Hade förmånen att lyssna till en av författarna till ”bokslut Reinfeldt” en otroligt intressant föredragning. Även om inte mycket var nytt så fick vi en fantastisk sammanfattning av vad den borgerliga regeringen har ställt till med och varför. Kontentan är och där instämmer jag helt, Reinfeldt och han nickedockor håller på med en långsam statskupp. Strategin går i korthet ut på att försämra de gemensamt uppbyggda trygghetssystemen, sänk skatterna och utarma den offentliga verksamheten. Blir det tillräckligt dåliga söker sig folk som har råd till egna lösningar och försäkringar. Det märkliga i sammanhanget är den retorik som används, man säger egentligen tvärt om. Man påstår att man står för jobbpolitik och värnar om välfärdens kärna. Man förklarar inte gärna hur det ska gå till, eftersom då riskerar man att bli avslöjad. Nu har vi den fördelen i eländet, att vi kan se fyra år av borgerligt styre. Inte blir man särskilt imponerad av de nya Moderaterna, det är samma gamla högerpolitik, man har bara börjat använda lögnen som vapen. Läste en insändare av Edward Riedl Moderat landstingspolitiker, där han påstår att valet står mellan jobbpolitik eller bidragspolitik. Underförstått skulle vi socialdemokrater stå för bidragspolitiken. En mycket märklig inställning, som jag skrivit tidigare så är det enda bidrag som finns i detta sammanhang försörjningsstöd, och är det någon regering som tvingat människor till försörjningsstöd, så är det den nuvarande. Den så kallade jobbpolitiken bör också ifrågasättas men enklast är att se facit, vi har sällan haft så hög arbetslöshet som efter fyra års borgerligt styre. Föresten varför skulle ett parti som historiskt gått emot alla de reformer som vi idag kallar välfärd, helt plötsligt börja försvara dessa. Nog får det mig att bli väldigt misstänksam.

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Nils Granström

    Alliansens syn på bidrag är märklig. Ersättningar från sjukförsökring och A-kassan kallar dom bidrag. Ett bidrag som man inte kallar bidrag är det som Maud Olofsson talade så varmt för är Rut-avdraget. Det är ju ett bidrag som riktar sig till dom som har råd att betala för städningen.
    Maud Olofsson var förresten i Sydafrika och lovade att stödja ett lån på 21 miljarder att bygga kolkraftverk som kommer att släppa ut 25 miljoner ton koldioxid årligen. Kärnkraft och uranbrytning, tvärt emot gamla C-värderingar gör väl att hon borde avgå.

  2. Lasse

    Varför blir jag mörkrädd när jag ser att denna allians försöker indoktrinera folket med sin jobblinje?

    Hur många jobb har skapats och hur många färre arbetslösa har det blivit, om man inte räknar dom så hamnat ”utanför”?`

    Nu byter vi riktning, verklighetens riktning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.