Ny färdriktning för Sverige

Så har det riktiga arbetarpartiet med vänstern och miljöpartiet, lagt ett förslag till budget. Att alliansen rasar och kallar den vid alla möjliga konstiga namn, är inte konstigt men att det verkar bli en vulgärdebatt känns inte roligt. Varför kan man inte diskutera utifrån förslagen och den ideologiska bakgrunden till olika ställningstaganden och förslag? Kan det möjligen vara så, att synar man alliansens förslag och ser facit av nästan fyra års regerande, lyser den gamla högerns klassamhälle igenom. Har man i fyra år använt arbetarrörelsens argument, men genomfört traditionell högerpolitik blir man till slut genomskådad. Inte har moderaterna framståt som något nytt arbetarparti, möjligen om man bortser från sjuka, arbetslösa och lågavlönade. Den del som blir kvar har möjligen gynnats kortsiktigt av de nya moderaterna. Men även de inser att ska man både betala en del av tryggheten via skatt och dessutom via privata försäkringar, blir kontentan i slutändan väldigt dyr och dessutom osäker. Synd bara att vi socialdemokrater ska måsta reparera välfärden varje gång borgarna har kommit till makten. Det tar tid, det är lättare att rasera än att bygga upp. Men med förslaget till budget de röd/gröna lagt är det ett rejält avstamp till ett bättre och rättvisare Sverige.

4 kommentarer

  1. Lasse

    Traditionellt högertjafs när man sätter spaden på tån åt dom.
    Man frapperas över hur tydt det är kring ”inte mitt fel” olofsson.

    Alla fula tricks är nu tillåtna, med personangrepp och andra påhopp på arbetarrörelsen.

    En ny väg behövs och den vägen börjar vi planera för nu och sedan kan vi inviga den i september och då är förhoppningsvis högerfilen mindre.
    Tofsvipan Borg och musen Reinfeldt har då gjort sitt.

  2. Hans Lindgren

    Tyvärr, enda chansen är att de själva inser hur tokigt det blivit och avgår, men den självinsikten har de nog tyvärr inte. Bara sorgligt att man kan komma så långt och ställa till med så mycket, genom att använda vilseledning och ibland som jag upplever rena lögner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.