Dödsannons

Arktisk sommar, är det verkligen detta vi längtat efter? Nära frost på natten och 13-14 grader på dagen, kanske något varmare i solen men knappast väder för kortbyxor. Det är inte utan att jag börjar hålla med min fru, att vi bor på fel ställe. Nu är inte allt nattsvart, för tänk om vi alltid hade bra väder, vad skulle vi då prata om eller klaga på och sommaren har fortfarande lite tid på sig.

Tycker mig också märka en viss kyla i politiken, inte minst nu senast med det uppmärksammade skämtet som Åsa Ögren presenterade på Facebook. Personligen måste jag erkänna att jag skrattade när jag läste det utan baktanke att jag skulle önska livet ur någon. Tydligen måste man vara ytterst försiktig med vad man skämtar om offentligt. Självklart är det så att bedömningen när ett skämt går över gränsen ligger främst i lyssnarens öron. Men nog skulle livet vara bra tråkigt om man inte kan skämta om allvarliga saker.

Dödsannonsen för Ostriket som fanns att läsa i Mellanbygdens tidning var däremot inget skämt. Vad det egentliga syftet var, har jag svårt att förstå. Men det riktigt allvarliga var att det som framstod som undertecknare av annonsen bl.a Robertsfors kommun inte hade en aning om annonsen. För att göra saken ännu lite märkligare är att den som stod bakom annonsen inte på något sätt gav sig till känna i tidningen. Först när de så kallade undertecknarna upprört påtalar felaktigheten till tidningen tvingades han träda fram. Döm om min förvåning när det visar sig vara en centerpartistisk nämndsordförande och tilika fullmäktigeledamot som ligger bakom annonsen. Ärligt talat förväntar jag mig lite mera av en utsedd kommunal representant oavsett politisk färg. Det riktigt osmakliga i sammanhanget är att man sätter in en dödsannons för en förening som fortfarande lever. I det sammanhanget ter sig ett skämt menat som ett skämt rätt harmlöst.
Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.