Oförstånd?

Läste i Lars Bäckströms blogg där han konstaterar att Socialdemokraterna aldrig blir ett stort parti igen. Skälet skulle vara samarbetet med Vänstern. Måste rätta honom på den punkten, vi Socialdemokrater är fortfarande ett stort parti, för närvarande det största partiet med 34.99%. Lars eget parti lyckades inte bättre än 7,88% och får kanske vara glad om man klarar sig kvar i riksdagen detta val. Jag tror att väljarna mera ser till den reella politiken som förs, än vem man samarbetar med. Skulle nog inte skada heller om Lars och hans partiledare läste lite Marx, för att slippa denna fullständiga skräck för Vänsterpartiet. Personligen är jag mera orolig över vad Centerpartiet ställer till med i våra trygghetsförsäkringar. Att man dessutom envisas, av oförstånd eller ren dumhet, att kalla våra trygghetsförsäkringar för bidrag och arbetsgivaravgifter för skatt, gör mig aningen upprörd. Alla med någorlunda kunskap vet att försäkring är en försäkring och arbetsgivaravgifter är avstått löneutrymme, möjligen med undantag av ledande centerpartister. Eller också är det som för denna stackars centerpartistiske valarbetaren som fångats i denna kortfilm. http://www.youtube.com/watch?v=wSVjql5mvdA&feature=related

2 kommentarer

  1. Jimmy Lindberg

    Ingen vet vilket som är det största partiet för närvarande, men det är statistiskt signifikant att moderaterna är det i prognoser. Helt säkra blir vi fört den 19e. Socialdemokraterna har förändrats en hel del sedan det förra valet, jag skulle säga en stor det till det sämre. Göran Persson hyste jag stor respekt för, det är annat än man kan säga om Mona Sahlin. Det ska inte behöva vara på det viset, att partiledare spelar så stor roll, men jag tror att med en annan partiledare hade (s) varit en konkurrent till regeringsmakten.

  2. Hans Lindgren

    Tills valet är avslutat och räknat är Socialdemokraterna det största partiet. Prognoser och gissningar till trots det är valet som avgör. Göran Person genomgick samma stålbad av kritik som Mona, men för mig är båda lika goda partiledare även om de representerar olika typer av ledarskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.