Äldreomsorgen

Vist är det en märklig värld vi lever i? När vi Socialdemokrater efter det uppmärksammade reportaget i uppdrag granskning, inser att det inte är mycket bättre i vår kommun och vill göra något åt det. Då går Lars Bäckström ut och kritiserar och kallar det för röstfiske. Det måste i så fall innebära att Lars B tycker att det fungerar bra i Robertsfors och att hela reportaget är en överdrift. Vi Socialdemokrater slår oss inte för bröstet och påstår att vi är alldeles oskyldiga i den rådande situationen, men vi vill göra någonting åt den. Lars B hänvisar till protokoll för att försöka visa att vi skulle vara mera skyldiga än någon annan. Mycket märkligt och inte särskilt konstruktivt. Menar Lars B att det fungerar bra som det gör idag? Kommer han att vilja se över vår nattbemanning? Är äldreomsorgen en prioriterad del i ”välfärdens kärna” för Centerpartiet. Jag om någon har saknat politiska diskussioner om äldreomsorgen, synd bara att de äldre ska drabbas så hårt, innan den kommer upp på den politiska agendan, och då tjänar inte de äldre på att vi politiker käbblar om vem som gjort vad. Låt oss i stället se över vår organisation och förbättra den utifrån att våra äldre ska få det så bra som det bara är möjligt.

Vi Socialdemokrater föreslog redan 2007 att vi skulle göra en fullständig genomlysning av alla våra verksamheter detta sa majoriteten nej till. Det kanske var synd, möjligen hade sådana brister som avslöjades i uppdrag granskning uppdagats vid en sådan granskning.
Etiketter: ,

7 kommentarer

  1. Lars Bäckström

    Jag har varken sett reportaget från Piteå och inte heller något reportage om vår äldreomsorg. Vi har en äldreomsorg som är bra men den kan naturligtvis bli ännu bättre. Det är bara märkligt att en vecka före valet göra detta utspel samtidigt som ni för några månader sedan föreslog mindre pengar än oss till äldreomsorgen. Jag har fullt förtroende för socialnämnden och våra äldreomsorgsansvariga att de ser till att bemanna våra särskilda boenden efter behov. Hade inte du lämnat efter dig ett sådant stort underskott så hade vi naturligtvis varit i en bättre sits.

  2. Hans Lindgren

    Undrar om det inte vore lämpligt att du ger dig tid till att se inslaget från Piteå. Kanske är mera konstruktivt att försöka se bakgrunden till en debatt än att direkt försöka försvara sig. Jag kan direkt erkänna att jag inte har hela bilden klar för mig vad gäller äldreomsorgen, men är också övertygad om att den i stort fungerar mycket bra. Jag är också övertygad om att vår personal gör ett fantastiskt arbete. Men om vi politiker har skurit så drastiskt i resurserna så att våra äldre inte har den omsorg de rimligen har rätt till, är det då inte rimligt att vi då ser över detta? Vad gäller eventuella underskott och vem som bidragit mera eller mindre till detta är inte särskilt framåtsyftande.

  3. Hans Lindgren

    I skrivande stund läser jag i Norran att du Lars gått ut och lovat mera bemanning på Nysätragården. Det måste innebära att vi tycker samma sak, varför blir du då så upprörd?

  4. Långt Centerstyre

    Men SKÄMS Lars Bäckström. Att du kan med och prata om det underskott som du hävdar att Hans är ensam skyldig till. Under de 36 år som kommunen har funnits så har Centern och du styrt den 75% av tiden.
    Att du nu även vill påskina att kommunen kommer gå ca 9 miljoner plus i år har ju inget med din eller Centerns politik att göra. Det är ju Statsbidrag och andra intäkter som ligger bakom detta. Inte NI!!!

  5. Heja Centerpartiet!

    Lars har all heder av att han är rädd om skattebetalarnas pengar. Och det är tack vare Centerns politik som regeringen skickat pengar till Robertsfors kommun – äras den som äras bör!

  6. Hans Lindgren

    Till heja centerpartiet, vet inte om jag förstår dig rätt, men det kan knappast vara Centerns politik i Robertsfors som fått statsmakterna att skicka bidrag. Skulle det vara så är det nog ett klart underbetyg för Robertsforscentern. Däremot har statsmakterna på grund av dåliga prognoser i lågkonjunkturen, skickat extra pengar till alla kommuner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.