Fri körkortsutbildning

 Barn och utbildningsutskottet har vid sitt senaste möte beslutat om gratis körkortsutbildning vid Jenningsskolan för alla ungdomselever som börjar under höstterminen 2011. Beslutet var inte enigt utan centerpartiet valde att rösta emot. Vi Socialdemokrater ser körkort som en naturlig del i ungdomars möjligheter både i en framtida arbetsmarknad och i ett framtida boende. Självklart hoppas vi också att attraktionskraften för Jenningsskolan ska öka.

Varför centerpartiet valde att rösta emot är för mig en gåta, men en av förklaringarna var att man i stället ville höja kvalitén. För mig utesluter det ena inte det andra och vi beslutade också i enighet att begära en ombudgetering av pengar för att ge skolan möjlighet att arbeta med kvalitetsfrågorna. Men trots det sa man nej till körkortsutbildningen. Ett märkligt ställningstagande, en misstanke om surhet kring nederlaget av nedläggningsförslaget slår mig onekligen. Jag trodde i min enfald att vi utifrån de fullmäktige sagt tillsammans skulle arbeta för en utveckling av skolan. I stället kommer fortfarande argumenten som lanserades så felaktigt i fullmäktigedebatten om skolan, för dyr, elever vill inte gå där, o.s.v. Den frågan är för mig avgjord av fullmäktige och ska de argumenten upp igen, måste man i så fall få fullmäktige att ändra sitt beslut. I B&U utskottet är uppdraget klockrent vi ska arbeta för en utveckling av skolan, det känns också som vi äntligen har fått ett arbete i Barn och utbildning som faktiskt arbetar i den riktningen. Tyvärr lyfte man inte många fingrar för att utveckla skolan i den förra majoriteten.

Slutligen en kommentar kring Lars Bäckströms blogg där han påstår att vi ville satsa 700 000:- mindre till äldreomsorgen i budgeten. Det är bara delvis sant därför att vi inte ville satsa några pengar som inte fanns. Eftersom Lars självmant hade räknat fram att den besparingen skulle vi göra på den nya upphandlade städorganisationen och som han så generöst ville satsa på äldreomsorgen. Redan då insåg vi att den besparingen var luft. I dag vet vi att vi fortfarande städar med vår egen organisation och någon besparing är inte att räkna med. Det visar i stället på den övertro som framför allt Centern med Lars i spetsen har på upphandling och privata aktörer i den offentliga verksamheten. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.