Nu börjar det

Redan två dagar efter valet verkar politikerbloggandet ha avtagit. Det kanske har sin naturliga förklaring, de flesta politiker är förmodligen rätt slutkörda efter en hektisk valrörelse. Hoppas bara att det inte slumrar in allt för länge. Självklart känns det som luften gått ur lite, även om vi Socialdemokrater i Robertsfors kan glädjas åt det bästa val sedan kommunsammanslagningen.

Nu börjar det egentliga arbetet, vad och hur, ska vi arbeta de närmaste fyra åren? Personligen är jag övertygad om att ekonomin är den allt överskuggande frågan. Kan vi inte skapa utrymme, har vi heller inget handlingsutrymme. Vi vet att det finns brister både inom skolan och omsorgen, gatunätet och fastigheter lider av dåligt underhåll o.s.v. Förväntningarna från våra väljare är självklart också stora, många vill ha en förändring. Kort sagt vi har ett tufft jobb framför oss, men självklart är vi beredda att göra vårt absolut bästa för att klara jobbet.
 Förra bloggen tackade jag alla som gratulerat och väljarna som röstat på oss. Men det är också på sin plats att tacka alla duktiga valarbetare, utan er skulle det inte ha varit möjligt. Men jag vill också skicka ett stort tack till alla dolda valarbetare, som gjort en fantastisk insats men som kanske inte alltid märks. Jag tänker då på alla respektive som stått ut med en make/maka som vars man/hustru de få kvällar han/hon varit hemma suttit klistrad vid nyhetsrapporteringar, tidningar och numera också dator. Personligen vill jag skicka ett varmt tack till min kära hustru som förutom det tidigare nämnda, dessutom fungerat som bollplank och korrekturläsare, inte nog med det, hon har pushat och peppat, och letat information. Med andra ord förutom ett heltidsarbete som lärare har hon hunnit med att fungera som ”sekreterare” under valarbetet. Det får mig osökt att tänka på slutrepliken i filmen Fourth of July, där hjältarna just räddat jorden från en massa aliens ”Not bad at all, not bad at all”.
Etiketter:

6 kommentarer

  1. Helen

    Independent day, kanske? 🙂
    Men poängen är klockren, och jag ställer upp på stående ovationer till alla synliga och osynliga valarbetare!!

  2. Hans Lindgren

    Där ser man, klockan var sen, men du har självklart rätt. Independent day ska det var och det borde jag veta med tanke på mitt nästan barnsliga intresse för actionfilmer. Tack Helen för rättelsen.

  3. Lasse L

    ALLA som gjorde valet till en framgång skall ha cred för sina insastser utan dessa insatser hade inte valet blivit som det nu blev.
    MEN, man blir så förb……d när man läser att valresultatet beror på ”den smutskampanj som bedrivits mot Maud”.
    Varför kan inte bara erkänna att man gjorde en dålig valinsats, att man misslyckats få ut sitt budskap, nä då skyller man på nån som befinner sig i Stockholm.
    Dert enda Maud sa om R-fors var att väntetiden på VC var för lång i övrigt var hon tyst som en mus.

    Jag hoppas och tror att Ni gör ett gott jobb i 4 år.
    Nu kör vi.

  4. Man blir fundersam??!!

    Oj, man undrar om det är din frus politik som du fört fram. Hon har sökt information m m.
    Måste hon korrekturläsa det du skriver??!!
    Vem har man röstat på?
    Förklara dig Hans Lindgren!

  5. Hans Lindgren

    Politiken formar vi tillsammans i partiet. För att ta till sig all information under en valrörelse är det utan tvekan bra med hjälp. När jag skriver något infinner sig alltid en viss osäkerhet om budskapet verkligen går fram eller kort och gott, har man svamlat till det. En politiker ska givetvis vara mångsidig men nog är jag beredd att ta hjälp när jag har den vid köksbordet. Den sista frågan vem du har röstat på ska kanske tolkas ironiskt, men är det på oss Socialdemokrater, kan jag försäkra dig att det är en politik som formats under långt tid och tillsammans i partiet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.