Klasskatteavdrag och faktafel

Robertsforscenterns förmåga att göra logiska kullerbyttor och försöka dra politiska växlar är inget nytt. Saklighet och faktaunderlag har inte varit ett centerpartistiskt varumärke. På sin senaste blogg gör sig Lars Bäckström rolig över Carin Jämtins idéer om Butlertjänster, man kan tycka vad man vill om detta, men knappast jämföra rikspolitik med lokalpolitik. Om Stockholmarna vill placera sina servicetjänster närmare där människorna färdas är det deras sak och kan knappast göras till rikspolitik. Att även Marta Pettersson är ute i sin blogg och försvarar de orättvisa skattesystem, som alliansen infört och dessutom påstår att vi Socialdemokrater har svängt och inte längre vill avskaffa jobbskatteavdraget, faller under samma brist på införskaffande av fakta. Vi Socialdemokrater vill ha ett progressivt skattesystem lika för alla. Låt oss också slå fast att jobbskatteavdraget inte har skapat och kommer inte att skapa ett enda nytt arbete. Den enda följd av detta avdrag är en klassindelning av människor beroende på arbete eller inte. Det borde egentligen inte heta jobbskatteavdrag utan klasskatteavdrag. Problemet är att så mycket har raserats i vårt välfärdssamhälle på dessa fyra alliansår att det inte går att återskapa på en mandatperiod.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Lasse

    Jag måste väl få tacka denna allians för de pengar jag tjänat som arbetsgivare genom sänkt AG-avgift, närmare 100 000 utan att det skapat ett enda jobb.
    Men den sociala klyftan märker jag har växt enormt i stället vilket jag inte vill fortsätta att bidra tll.
    Det är väl inte konstigt att man som en del i alliansen famlar i mörker och inte har riktigt på fötterna i sina uttalanden, när man inte vet själv hur den politik man bedriver slagit mot gamla, sjuka, och tryggheten i skolan, osv.
    Skämmes ska dom ta mig fan!

  2. Ninni

    Det må vara hur det vill med faktan i ditt inlägg, men stavfelen gör att tilltron till dina uppgifter urholkas. Var mera noggrann med hur du skriver så får man högre tilltro till vad du skriver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.