Sten i glashus

Så har vi i oppositionen anklagats för att vara slarviga av Rolf Olofsson. Detta i en TV-intervju för västerbottensnytt. Vi ska självklart inte sätta oss på några höga hästar och påstå att vi gör allting rätt, men att anklagelsen skulle komma från centerhåll, får nog ses som en sten i glashus. Vi skulle enligt Rolf ha fattat beslut i en jävsituation, vilket kontrollerades av både oss Socialdemokrater och enligt uppgift även från Centerpartiet innan beslutet fattades i kommunstyrelsen. Vad gäller slarvighet är det synnerligen märkligt att det kommer från ett parti som vid ett flertal tillfällen hastat fram beslut med dåliga underlag. Intressant är att notera att just frågan om Jenningsskolan blev återremitterat just för dåligt underlag/obefintligt underlag. Vad gäller jävsfrågan är det anmärkningsvärt att det kommer från just Rolf Olofsson, som en hel mandatperiod satt som vice ordförande i kommunstyrelsen/oppositionsråd och samtidigt fungerade som personalchef. Han har också kombinerat personalchefsjobbet med vice ordförandeskap i fullmäktige. Ett effektivt sätt att döva sitt eget dåliga samvete är att försöka hitta fel och brister hos sin motståndare. Detta är tyvärr rätt vanligt bland kommunens centerpartister  – sätt fokus på formalia eller person så slipper du diskussion om sakfrågan.

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. Skyll dig själv!

    Sopa rent framför din egen…
    Detta är ditt problem Hans, blanda inte in FP, V, och MP. Det var inte oppositionen som var jäv, jävssituationen gällde två socialdemokratiska ledamöter i fullmäktige, med närstående som arbetade Jenningsskolan och dessa två deltog i beslutet. Du kan väl ändå inte mena att det är fel att pröva frågan om delegering och jäv i högre instans.

    Sen skriver du att dina politiska motståndare försöker hitta fel och brister i stället för att ta diskussion i sakfrågan? Då tycker jag att du ska läsa ditt eget inlägg en gång till.

    Förtroende får man inte, det förtjänar man

  2. Robban

    Slarvighet, vem då!?
    Du efterlämnade ett stort hål i kommunens ekonomi, ett minusresultat på dryga 19 miljoner, först nu, 5 år senare har förvaltningar, kommunanställda och politiker, med gemensamma krafter kämpat och har nu i det närmaste återställt ekonomin i balans.
    Hans, skryt gärna med ditt minusresultat på 19 miljoner, ingen blir imponerad. Din ansvarslösa hantering av skattebetalarnas pengar skulle de senaste åren så väl ha behövts i kommunens kärnverksamheter, vård, skola och omsorg. I stället fick de användas för att täppa till hålet efter din misslyckade Socialdemokratiska politik.

  3. Lasse

    Många politiker försöker hålla sin fana högt, dessa utstrålar, ärlighet, och har ädla etiska och moraliska värderingar. Det är också därför de får förtroendet att företräda kommunens invånare.
    För varje dag som går blir allt mera tydligt vilka politiker och partier som kan komma att få min röst på valdagen.
    Hans, du och Socialdemokraterna finns inte längre med i toppen på min lista när det gäller min personröst och val av politiskt parti.

    Lycka till

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.