Arbetsamt

Att vara far till tre barn kan vara en ibland rätt arbetsam tillvaro. Särskilt när dessa barn fått för sig att fadern tydligen kan reparera nästan allt vad bilar heter. Visserligen sitter inte tummen mitt i handen men roligt att skruva i bilar har det aldrig varit. Nu senast kom det hem en gammal 740 som besiktigats med ett antal rostanmärkningar. Därför har denna soliga dag tillbringats under ovanstående 740 med ett antal brännskador och begynnande svetsblindhet som följd. Hoppas bara att besiktningsmannen och jag är överens om hur ett ”proffsjobb” ska se ut.

På tal om trasiga saker så har jag slutat oroa mig över snötyngden på ett tak, det rasade för några dagar sedan. Nu är inte allt negativt jag har fortfarande några tak att oro mig över.
Självklart har spaden fått vara framme men visst är det en arbetsam uppfinning? Jag funderar fortfarande hur jag ska kunna använda traktorn till takskottning.
 
Så över till något allvarligare, läste en artikel i VK bara för någon dag sedan och fortfarande så målar man upp bilden av Jenningsskolan som det stora problemet för Barn och utbildningsnämnden, dessutom för 2010 vilket är synnerligen märkligt. Skolan har aldrig varit ett problem för innevarande budget.
Tragiskt att man inte har försökt reda ut de ekonomiska bekymren på något mera konstruktivt sätt. Men något mera positivt då att moderaterna nu vill rädda skolan, eller hur man nu ska tolka den motion som inlämnats. Man har nämligen inlämnat en motion om att göra den till friskola. Motivet anges vara att den blir 2,5 miljoner billigare och eleverna får valfrihet. Jag undrar hur tänker man då???
Det förutsätter att ägarna av friskolan accepterar den hyressättning som skolan i dag betalar internt och en lägre ersättning per elev än den fastställda schablonen. Valfriheten får jag helt enkelt inte till att gå ihop.
Men en viktigare fråga är, varför såg man inte denna möjlighet före man röstade för nedläggning?

2 kommentarer

  1. Johanna

    Men jag har väl ändå inte kommit hem med en trasig bil nångång? Eller? Va va va va?

    Datorer däremot, där är jag skyldig! Men det är en annan femma.. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.