Får man som man vill blir man nöjd.

Vi har haft fullmäktige idag. Ibland får man som man vill. Kristdemokraterna hade en motion till fullmäktige för en tid sedan där vi ville få svar på hur elevhälsan fungerar.

Vi vet att många elever mår dåligt idag och behöver samtal med t ex kurator eller skolsköterska. Det dessa unga minst av allt behöver är att komma till en lapp på dörren där det står att kuratorn finns på annan skola denna dag.

Man har gjort en utredning som kan funderas över på många sätt. En jämförelse i Umeregionen där vi inte har mycket att skryta över. Vissa nyckeltal var dock något bättre. Jag har hela tiden yrkat på återremiss för att få en bättre utredning. Men majoriteten tillsammans med alla andra partier har menat att motionen var besvarad.

Jag hävdade i kommunstyrelsen att vi inte fått svar på hur elevhälsan ska utvecklas som var en del av att-satsen i motionen. Och för att motionen ska anses besvarad så ska det vara svar på allt. Sen kan man tycka det är dåligt eller bra svar, men svar ska man få.

33 för mitt förslag
Till behandlingen i KF så yrkade jag på att vi skriver in att elevhälsan särskilt ska beaktas i folkhälsorådets arbete. Och dröm om min förvåning när t o m Per-Erik Lundmark (s) stödde mitt förslag. När sen ordförande la propositionen mellan kommunstyrelsens förslag och mitt förslag så röstad alla 33 ledamöter för mitt förslag. Så nu kommer jag följa arbetet och bevaka att det verkligen händer nåt.

Budget
I övrigt debatterade vi årsbokslutet för 2008. Och som vi vet så gjorde verksamheterna 11,3 miljoner i budgetunderskott. Inte roliga siffror vi hade behövt helt andra siffror inför de svåra åren som kommer. Fick en ny skatteprognos idag som visar ännu mindre skatteintäkter än tidigare. Så försiktighet måste gälla inför budgetarbetet.

I morgon träffas vi i borgerliga gruppen ang. budget inför 2010. Det blir spännande att se vad mina borgerliga kamrater tycker. Jag har min åsikt klar men väntar med den tills vi resonerat i gruppen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.