Nu händer saker!

Vårt senaste möte i krisgruppen nu klockan fyra visar på hur handlingskraftiga vi är i Vännäs. Den grupp som besökte flyktingarna fick vara med om ett väldigt spännande möte. Glädjande är nu alla flyktingar tillbaka i sina bostäder.

Socialtjänsten och skolan har suttit och kartlagt fredagens händelser och socialtjänsten överväger kraftfulla insatser mot några ungdomar.

Vi har bildat en grupp som ska vara kontaktgrupp mot företrädare för flyktingfamiljerna. Med uppdrag att på kort sikta snabbt stämma av läget.

Lägg därtill att Länspolismästaren har beslutat om en särskild insats från polisen sida. Så nu kommer Vännäsborna få se både stripade och ostripade bilar rulla runt med lagens väktare i betydligt större utsträckning än tidigare.

Parallellt med detta löper polisens utredning vidare. Och så snart klarhet bringats i vad som hänt kommer personer att lagföras. Helgens ärenden lottas nu på åklagarna.

Till detta har vi alla i allmänheten som idag har anmält sig att delta i olika aktivitet. Både på kort o lång sikt. Kommunen har en frivillig resursgrupp på ca 25 personer som är involverad. Sedan har minst ett 30 tal personer under dagen hört av sig till kommunen för att ställa sig villig att hjälpa till.
Skolorna har agerat kraftigt och ungdomarna själv har agerat. Bl a kommer två ungdomar att delta i morgonsoffan på TV4 i morgonbitti.
Högstadieskolan och gymnasiet kommer samla föräldrarna till information och agerande.

Jag måste säga att det känns tryggt att det hände saker och spontant känner jag att det kan komma något gott ur detta på sikt. Åtminstone känner alla medborgare att nu måste vi hjälpas åt. Men tyvärr har vi också några personer (förhoppningsvis få) som vägrat skriva på protestlistorna och hellre surfar på väldigt tveksamma hemsidor o bloggar med andra syften.

Nu blir det lite mat och sedan ska jag delta eller åtminstone bevaka den manifestation som kommer gå av stapeln om en halvtimma. Det har ryktas att andra grupper som inte är välkomna möjligen kan delta så det är viktigt att gemene man ställer upp som medmänniska. Och om det urartar så måste vi vara beredda att ta över.

2 kommentarer

  1. Petitess

    Hej H-I ! Jag tar för givet att du menar tryggt 🙂 ( Kommer från ordet trygg ) 🙂 Bra skrivet annars !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.