Skärpning Frank!

Då jag fått denna kommentar ang. mitt förra inlägg där jag menade att Rättvisepartiet Socialisternas agerande är ännu lägre än Glocalnet så väljer jag att svara på detta sätt istället för bara en kommentar.

Så här skriver Frank Pettersson

Undertecknad är den som står och samlar in namn och pengar till en kampanj för att hindra Sverigedemokraternas framgångar. Jag fick många positiva kommentarer från människor i demonstrationen. Att ombudsmannen för Kristdemokraterna blir irriterad på att Rättvisepartiet Socialisterna är en del av den antirasistiska kampen förvånar mig inte. Det som dock irriterar mig är att han påstår att pengarna går till vår valfond. Pengarna går till att finansiera vårt antirasistiska arbete, vilket är omfattande (se vår hemsida socialisterna.org). En uppmaning till ombudsmannen: sluta sprida illvilliga rykten. Ett tips till övriga partier i Vännäs: våga visa att ni är en del av kampen mot rasismen vid nästa manifestation.

Du säger att du fick många positiva kommentarer. Men oj vad jag har hört negativa och det är väl inte så konstigt att du inte hörde dem. Hade du kommit till mig så hade jag nog serverat dej några av dem. Finns också dem som gick hem pga. dej. Vad har du då med ditt agerande tillfört?

I detta arbete mot rasism är jag varken ombudsman eller kristdemokrat. Jag är en medmänniska som så många andra i vårt samhälle som inte tolererar att någon människa ska känna otrygghet eller uppleva våld i samhället.

Alla partier i Vännäs har resonerat så här att i denna situation så är det ingen partipolitik som gäller utan vi är alla Vännäsbor. Det är så man resonerat från vänster till höger. Här tar Leif (v) o jag (kd) och alla andra varandra i hand och arbetar sida vid sida. Fullständigt överens. Det politiska klimatet har vi här. Ingen kommer att plocka billiga politiska poäng på det tråkiga som inträffat annat än du. Vårt ställningstagande tror jag att alla medborgare gillar. T o m kamrater till dej på vänsterkanten beklagade till mej att ni utnyttjade situationen och stod och "kampanjade".

Du får kampanja var du vill och hur du vill. Det är min o din demokratiska rättighet. Men nyttja inte situationen på detta sätt och "lura" ungdomarna. Du måste tala som vad du står för och inte bara prata om att du är mot SD. För det är många fler än du. Och detta torde vara det enda som du o jag är fullständigt överens om.

Frank. Jag vet inte vad du syftar på när du påstår att jag sprider rykten. Jag har bildbevis att du var där. Du själv vitsordar att du varit där. Du t o m försvarar ditt handlande. Alltså är all rekvisita uppfylld för att förpassats från rykte till verklighet. Alltså om jag förstått det rätt så konstaterar jag att du var där och jag står fast vid att du var välkommen som medmänniska men inte som kampanjande ’offensivare’. Då kunde du stannat hemma. Valfond eller inte. Jag konstaterade bara vad ett antal personer sa till mej som du pratat med, och hur de uppfattat saken. Vem har då varit otydlig?

Mot bakgrund av vad jag skrivit ovan så hoppas o tror jag inte att partierna i Vännäs antar din uppmaning. Vi är, har varit och kommer att vara en del av kampen mot rasism förutan vi värvar röster och pungslår ungdomar på pengar i denna situation. Naturligtvis har jag varit med vid alla 3 demonstrationer och många av mina partikamrater liksom människor från alla partier i Vännäs. Men ingen har burit flagga och varit partiklädd.

Konstaterar fortfarande att det du gjort är betydligt lägre än Glocalnet. En sak ska du dock ha all heder av. Att du gav dig tillkänna. Det hade jag aldrig gjort om jag gjorts som du.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.