EU på många fronter.

Många är skeptiska till EU. Och kritisk ska man vara. EU ska inte vara och rota i allt. Men som jag tidigare skrivit är det ofta duktiga byråkrater i Sverige som nitiskt ska vara bäst i klassen att följa direktiven.

Vid ett av mina besök i parlamentet i år så debatterades gödlampans framtid. Och det var en livlig debatt. En Italienare som jag glömt namnet på som ville ha kvar glödlampan mot vår Anders Wijkman som alltid förespråkat miljöfrågor. Nu var det lyckligtvis fler än Anders som såg att glödlampan är en miljöbov så utfallet blev att glödlampan kommer att försvinna framöver.

Ni som följt med i debatten vet att Junilistans Sören Wibe gått ut och ondgjort sig över att EU lägger sig i glödlampor. I konsekvensen av hans resonemang så måste han mena att EU inte ska lägga sig i miljön. Här har han inte tänkt till tillräckligt. Och det är det vanliga med Junilistan att man bara populistiskt vill rota i allt och inte ha nåt konkret förslag.

Men kritisk ska man vara det fuskas rätt mycket som vi måste stävja. Läs Erik Sedigs debattartikel i VF idag.

4 kommentarer

  1. Borg Erlig

    Lustigt att du tar just glödlampan som exempel, förmodligen ett dåligt och ogenomtänkt beslut. Lågenergilamporna kommer till stor del att hamna i soporna där kvicksilvret kommer att ställa till mycket elände.
    Annars finns det andra områden där vi verkligen behöver ett europeiskt samarbete, samtidigt som vi tyglar Herrarnas storhetsvansinne och maktbegär.

  2. H-I

    Håller med att EU ska begränsa sitt åtagande. Men visst finns det frågor som bäst löses där.

    Tog just glödlampan för det hände när ja fg1var där. Men visst det finns flera andra exempel jag kan dra.

    Kemikalielagstiftningen etc.

    Ang kvicksilvret så måste vi bli bättre på att återvinna det. Här ser jag annars ett problem i framtiden.

  3. H-I

    Håller med vår partiledare:

    – Det finns ju politiska partier som har en annan ingång, sade Hägglund som beskriver Piratpartiet som ett enögt parti.

    Men i frågor som internet, personlig integritet och frihet på nätet, fildelning, upphovsrätt och kamp mot organiserad brottslighet är det bra att se med ett öga till, enligt KD-ledaren.

    – Då måste man kunna se med båda ögonen för att landa i kloka ståndpunkter, sade Hägglund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.