Intraprenad – javisst

Igår på KSAU hade vi många ärenden. Ändå var vi klar till 12. Det var rapporteringar av ekonomin från alla förvaltningar och det tarvar alltid en del intressanta diskussioner.
Vi pratade också om Älvdala som brunnit. Tekniska avdelningen har haft kontakt med försäkringsbolaget. Självrisken är 210 000 kr sedan kommer det till avskrivningar på ytskikt målerier etc. Så nog kommer det att kosta oss en slant. Föräldrar som har haft en del saker som kläder, leksaker etc. där blir skadelösa och ska anmäla till sitt försäkringsbolag för ersättning men de har en tusenlapp som självrisk.

Polisen jobbar efter två teorier. Dels anlagd brand och dels har man sett att det brunnit extra runt ett elskåp. Så vidare utredning får visa vad som är brandorsaken. Samt återkoppling när analysen kommer på den brandvänliga vätska man hittat spår av.

På eftermiddan var jag i stan och åkte förbi Nordsjö färg på hemvägen. Handlade upp ett antal färgburkar för både utomhus och inomhus målning. I höstas köpte jag en stuga som vi flyttade in på gården. Och nu ska den bli som ny med måla på både in o utsida. Tur man har en bror som är målare som vet vilken burk som innehåller den bästa färgen och med alla andra råd. För övrigt är ju min far också målare men numera konsulterar jag nog mer min bror som är mer uppdaterad på de nya färgerna som kommer.

Så nu ska det målas och fejas och har du en stund över så får du gärna komma förbi och hjälpa till. Till midsommar ska allt vara klart då vi får gäster och innan dess ska även Ingvar få leverera en trevlig säng och lita annat smått o gott. Den Ingvar jag tänker på är företagaren som började cykla runt och sälja skruvar för ett antal år sedan och nu är företagare i alla världens hörn. Tror du vet vem jag menar. Om inte så har han ett företag med 4 bokstäver i namnet. Och de två första bokstäverna är initialerna till namnet.

Idag har vi haft sista nämnden inför sommaren. Som vanligt är det alltid intressanta diskussioner på nämnden. Vi diskuterade om äldreomsorgens inriktning framöver. Det var egentligen den stora frågan. Sen var det några sekretessfrågor och några andra formaliafrågor och en intressant dragning av Peder o Linda från Stjärnhuset. De har varit och informerat i styrelser o nämnder och när jag råkar sitta i några konstellationer så har jag hört denna dragning 3 ggr. Men det är lika intressant varje gång. Vi fick också information av intraprenaden Orion på nämnden. Väldigt roligt att höra dessa positiva personer.

På nämnden fattade vi ett historiskt beslut. Vi vill att det nya äldreboendet i Vännäsby ska drivas som intraprenad. Ett enigt beslut dessutom. Mycket roligt. Nu har dessutom förvaltningen fått uppdrag att verka för det. Så då återstår "bara" engagerad personal som är villig att jobba med större medinflytande, medbestämmande m m.
Visst låter det bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.