Odells krav fick gehör

Nu ökar kraven på banksektorn.

Eftersom 10.000-tals svenskar förlorar jobbet på grund av den här krisen. Och vi måste se till att vi kan undvika detta i framtiden. Det handlar både om förbättrad tillsyn, förbättrat regelverk, men också om en bättre etik och moral på de finansiella marknaderna.

Ja nu har han fått gehör för sina (våra) krav vår finansmarknadsminister Mats Odell. Det var på EU:s finansministermöte i Luxemburg i tisdags, som länderna kom överens om att öka kraven på banksektorn. Mycket bra. Man blir inte förvånad att det är representanter från vårt parti som kommer med etiska spörsmål även inom ekonomin. Etik är ju nämligen en av vårt partis grundstenar.

För er som inte känner Mats så kan det synas att han är en torr ekonom som alla andra. Men skenet bedrar. Han är verkligen en man med humor o värme. På hans föreläsningar är det inte en chans att somna. För man får ofta skratta till lite då o då. Men så ska det ju vara. Fast jag tycker ekonomi är så intressant så det finns ingen lust att slumra hur trött man än är när det handlar om ekonomi. Annars kan det ju finnas risk att man tar en liten "power nap" emellanåt på nåt möte. Men säg det inte till nån.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.