Nostalgi

Kalle brukar lägga ut bilder som inte är tagna idag o inte heller igår. Och visst kan man bli en smula nostalgisk ibland. I kväll fick min nostalgi vingar.

Fick ovanstående kort mejlat idag från en klasskompis från nian. Och jag kände att dagens bloggtext får handla om min "packis". Det var nåt speciellt som man alltid kommer att minnas när man köpte sin första moped. Köpte den av Ögrens konditori för 500 kr. En packmoped var inte så vanlig och vi var tre grabbar i Vännäs som hade en sådan. Kjellson, Näslund och så Smetana.

När jag köpte mopeden hade den stått och sotat igen så när jag körde utför "lägretbacken" ( även ibland kallad Ögrens backen) så gick det ca 20. Men ni som minns hur det var så var det lite uppför när man kom längst ner i backen innan man kom över järnvägen. Och där stannade det nyinköpta förvärvet. Det fanns inte mer ork. Så det blev att "cykla" hem. Det var ju trampor och det gick ypperligt att cykla med mopeden. Så in i garaget och en välbehövlig sotning blev aktuell och så annan koll av finishen. Om jag inte minns fel så hade även bromsvajern gått av så det blev att vandra till "Kalle Puch" för inhandlande av en sådan. Där fanns ett stort sortiment av mopeddelar. Ock det blev ett o annat besök hos Kalle efter detta för inhandlande av diverse delar.

Sen var det bara att åka av. Och så kan jag berätta att den var lämplig höjd på att köra bakom flickorna så de satte sig på flaket och sedan blev resten av färden på två hjul till den ofrivilliga flakgästens stora förskräckelse.

Ja jag måste säga att bilden väckte en del nostalgiska tankar och minnen och på bilden är det Kringlan o Rolle som åker med. Få se om jag får upp den nostalgiska ådran och skriver om den risiga Dakotan om blev renoverad till nyskick. Eller om Olas Suzuki som behövde växlas bara man körde över vägen etc.

Det var tider det. Tack Ulrik!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.