Kommunister + kristdemokrater = sant

Moldaviens avgående president Vladimir Voronin har utsett kristdemokraten Iurie Rosca till biträdande premiärminister i landets kommunistiska regering. Hur är detta möjligt?

Experter spekulerar i att beslutet kan tolkas som att kommunisterna aktivt kommer att stödja kristdemokraterna i det kommande nyvalet den 29 juli.
Moldaviens kristdemokratiska parti fick bara tre procent i valet den 5 april och tvingades därmed lämna parlamentet. Det innebar i slutändan att Voronin i måndags tvingades utlysa nyval.

Om kristdemokraterna tar tillbaka sin plats i parlamentet kan Kommunistpartiet få tillräcklig styrka för att självt utse president. Landets övriga större partier vägrar samtliga att samarbeta med kommunisterna efter att ha anklagat de styrande för grovt valfusk.

Vad tror ni Pär o Leif? Är detta möjligt även i Vännäs? Jag tror nog att våra ideologier är så långt ifrån varandra så det är otänkbart. Jag har så är i brådrasket svårt att se nåt vi kan vara överens om i politiken fast ni som personer är oerhört trevliga o sympatiska. Men vi får nog vara varandras motpoler i politiken även i fortsättningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.