Nu är den korad.

Så var det då dags i helgen. Med besök av trevliga vänner från Bureå så skulle den lilla speciella fisken avnjutas.

Naturligtvis var platsen i stugan för inget går upp mot att sitta och äta i lugn o ro med utsikten över vattnet.

Och funderingen var vilken strömming är bäst? Jag inhandlade 3 olika burkar för att ha möjlighet att bilda sig en uppfattning. 1 större burk Oskars, 1 mindre burk Röda Ulven samt en burk färdiga filéer också den från Röda Ulven.

 

Och vädret var bra. Vi hade gasolvärmaren på och trevligheten infann sig med råge.

Vi satt i nästan 3 timmar och läppjade på den illa luktande lilla ädla fisken som i många sammanhang inte är gångbar, men desto bättre i andra sammanhang. Vi var tre stycken som åt strömmingen. Min fru och barn äter inte surströmming så jag får passa på när vi har gäster som gillar ädelfisken. De åt allehanda smörgåsmat o köttbullar istället.

 

Leif fick ner 17 stycken tror jag det var. Själv klämde jag 10 och kände mig rätt mätt o belåten. Man inmundigar ju ett antal färskpotatis, en stor mäng lök och oräkneligt bröd från Småbränna till också. Sen var det också svårt att låta bli köttbullarna som fanns på bordet. 

 

Så nu är den då korad. Det blev alltså Oskars som vann detta år. De färdiga filéerna gick snabbt att få på mackan men smakade inte på samma sätt som den rensade fisken.

 

Trevlig kväll i goda vänners lag är mycket värt. Vi gör om detta nästa år.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.