Storhetsvansinne?

En del har redan fått storhetsvansinne långt innan valrörelsen har dragit igång. Den jag tänker på denna gång är Jimmy Åkesson Sverigedemokraternas partiledare. Han påstår att alla partier är villiga att resonera och samarbeta med honom.

Att alla sagt blankt nej tar han visst ingen hänsyn till och det tror han endast är ett spel för gallerian.

Jag tror han har fel! Och jag hoppas jag har rätt.

Jag hoppas att alla partier står fast vid vad man säger att inte samarbeta med SD. När regeringsmakten står på spel kan ju faktiskt en o annan vansinnig tanke komma fram för den annars mest sansade personen. Man säger i en del sammanhang att makten korrumperar. Och visst är det så att för att få vara med vid köttgrytorna så kan ett och annat förhandlas bort. Men här finns nog en tydlig gräns.

Att som parti samarbeta med ett parti med den ruttna människosyn som SD står för är långt under all värdighet för et parti. Och ett parti som gör detta är inte värd att sitta vid köttgrytorna.

 

Ja ja säger du kanske: – Ni övriga partier tycker bara att det är obehagligt att ett nytt parti får röster.

Det handlar om så mycket mer. Naturligtvis vill alla partier få så många röster som möjligt. Men att så totalt en enighet från alla partier från höger till vänster avstår från samarbetet med ett parti säger en hel del för oss andra men tydligen inte för Jimmy Åkesson.

 

Jag vill inte påstå att jag läst till fullo allt som SD står för. En hel del bra saker står dom faktiskt också för men man klär det i en minst sagt knepig språkdräkt. Men jag har sett så mycket för att kunna ta tydlig ställning. Anser att grunden i allt politiskt arbete är hur man ser på människan.

Så länge man ser människor som problem bara för att man råkar ha en annan färg på kinden än en själv. Eller att man råkar ha ett eller annat handikapp eller så.

Just människosynen är viktigt och här har inte SD enbart lite mer att önska utan här förkastas hela partiet om man tydligt ser och verkligt förstår vad de står för.

 

Alltså: Ge inte din röst till SD för att du tycker det övriga etablissemanget inte håller måttet. Utan innan du röstar tar du del av vad de verkligen står för (det som inte alltid sägs) då är jag övertygad om att du inte lägger din röst på dem. Jag har högre tankar om dej än så.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.