Intressant dag.

Det var väldigt intressant att se det glöd man hade på Kärnhuset. Många hade samlats och många ställde frågor till Göran. Till och med Herr Bodén fanns bland media. Hann få ett kort prat med honom och sa på ett skämtsamt sätt till honom att det är trevligare att träffa honom än att läsa det han skriver. Vi har haft den konversationen förut men det ska bli intressant att läsa vad han skriver i torsdagens ledare. Vi var fullständigt överens om att denna verksamhet är bra för brukarna. Därom vittnade också många brukare som bidrog både med sång o dikter och små presenter till Göran. Och visst är det knepigt att det är enkelt att prata om att man skadat sig på nåt sätt eller brutit nåt ben. Men att tala om att man pga. olika händelser hamnar i psykisk ohälsa det är trots vi skriver 2009 lite tabubelagt.

 

10 miljoner i morgon

Sin vana trogen går Göran o hälsar på alla på ett trevligt sätt och har inte långt till ett skämt. Och att lyssna till eldsjälen Dorothy och se att hon verkligen brinner för verksamheten (sin familj som hon utryckte det) är otroligt givande. Sen kunde Göran också leverera en för tidig julklapp till verksamheten. På torsdag kommer regeringen fatta beslut om att ge 10 miljoner till just verksamhet som drivs i föreningsregi etc. Här behöver inte människan vara biståndsbedömd som man annars är för att komma i åtnjutande av hjälp från kommunen. Och de utlovade medlen är just för detta. Så Grattis Kärnhuset. Hoppas ni får del av dessa slantar. Det har ni gjort er förtjänt av. Kommer också att serva er med information i saken så fort kriterierna etc blir klara.

Verkligen anrik byggnad.                                     

Dorothy hälsar oss välkommen o berättar om verksamheten.

 

Kärnhusets egen massör.                              Vi bjöds på sång o musik

Ena rummet med ivrigt lyssnaden människor. Sen var det också fullt i kafeterian.

Dorothy tackade oss för att vi kom och gav Göran lite presenter. Bl a så fick han en handduk för "föttren".

Vi hann inte se allt innan vi var tvungen att åka med vi lovade att återkomma. Och det ska jag se till att vi också verkligen gör. För det var jättetrevligt. Tack!

Och du som läser detta. Ta o gör ett studiebesök och drick en kopp kaffe i en otrolig miljö med ett gammalt hus som verkligen också fått vara i gammal stil.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.