Outnyttjade pappadagar.

De pappadagar som enlig Försäkringskassans statistik över outnyttjade föräldrapenningdagar brinner inne visar att en tvångsdelad föräldraförsäkring leder till att barnen får mindre tid med sina föräldrar.

Ur ett barnperspektiv är detta oroväckande, särskilt eftersom det handlar om de allra minsta. En Demoskop-undersökning visar att 84 procent är emot en kvotering av föräldraförsäkringen.

Vi Kristdemokraterna kan inte acceptera en förändring av föräldraförsäkringen som sker på bekostnad av barnen. Det är uppenbart att kristdemokraternas syn på en tvångsdelning av föräldraförsäkringen även har ett starkt stöd hos allmänheten.

Tvångsdelad föräldraförsäkring leder till mindre tid för barnen För att få fler pappor att ta ut föräldraledighet när barnen är små krävs andra stödjande insatser och åtgärder som river hinder och attityder. Där har vi fortfarande mycket att göra. Samtidigt kan vi också se att fler pappor faktiskt tar ut föräldraledighet nu, något som givetvis är positivt.

Vår inställning är att barnen aldrig kan användas som murbräcka för jämställdhetspolitiska mål eller ambitioner. Punkt slut.

Etiketter:

2 kommentarer

  1. BGW

    Hej Hans-Inge ! Frågar väl här eftersom det inte går att få svar från KD centralt. Hur ska man som kristen kunna rösta på KD ? Det mestrundläggande i den kristna tron är ju att hjälpas åt och ställa upp för fattiga och sjuka. Nu står KD bakom en politik som slår på de svaga, sjuka och arbetslösa. Man har infört en form av ättestupa…. Har man läst fel och tror att det står ”ta från de fattiga och ge till dem rika” ? Något har väl gått fel när man tappat det mest grundläggande inom sin ideologi. Hittade inget inlägg där detta passade, men det här får duga då 🙂

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till BGW (2009-11-26 11:26)
    Förstår inte vad du menar. Läs vad jag skriver om försörjningsstödet i bloggen. Vem har drivit mer pengar till pensionärerna? Vem är det som driver barnens perspektiv i politiken? Vem är det som drivit att det inte skulle vara försörjningsskyldighet om man har barn? etc Kan räkna upp många punkter där vi drivit på i rätt riktning precis på de svagas sida.

    Vi har tyvärr inte fått gehör för allt men vi har påverkat mycket. Det vet jag tydligt då jag får information hur förhandlingarna i regeringen går. Så du ska rösta på Kristdemokraterna så röstar du på de som står på de svagas sida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.