Så här tycker vi.

 

Försörjningsstödet får inte

 

sänkas!

                                                                         

– De som redan har ekonomiska problem ska inte behöva få ytterligare åtstramningar. Jag anser att försörjningsstödsnivån ska ”frysas” på samma nivå som år 2009. Riksnormen som styr storleken på försörjningsbidrag grundas på utvecklingen av Konsumentprisindex, KPI. Det innebär att förändringen av KPI ska ha fullt genomslag när det gäller hur mycket pengar den enskilde får i försörjningsbidrag. KPI:s utveckling under senaste året har varit negativ, -1,6%. Följer man då principen så ska försörjningsstödet sänkas med 1,6%. Detta vore orättfärdigt!

              

Det säger Michael Anefur, riksdagsledamot (KD) och talesperson i individ- och familjeomsorgsfrågor.                                  

– Detta kan jämföras med hur majoriteten hanterade den så kallade ”bromsen” i pensionssystemet. När den allmänna utvecklingen visade att pensionerna skulle sänkas vidtog majoriteten åtgärder så att ”bromsens” verkan minimerades.                               

 

Vi kristdemokrater arbetar för att de mest utsatta ska ha ett bra skydd. De som av olika anledningar uppbär försörjningsstöd ska inte drabbas negativt av samhällsutvecklingen. Att genomföra en ”frysning” innebär också att kommunerna som praktiskt hanterar försörjningsstödet, inte får några problem med ändrade rutiner och utbetalningar.

 

Tack Michael!

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.