Bra arbete!

Framtidsgruppen har nu presenterat sin rapport dels på partistyrelsen men också till media. I skrivandets stund pågår en presskonferens.

Michel Anefur presenterade på ett bra sätt arbetsgruppens synpunkter. Har i tidigare skede tagit del av vissa delar i arbetet och har ju på ett tydligt sätt bidragit med synpunkter.

Jag delar arbetsgruppens slutsatser i alla delar. En viktig kugge är en ny partisekreterare och det blir offentligt kl 14. Jag har min favorit så får vi se om VU har bifallit min önskan.
 
Inger Davidsson som är en av partiveteranerna kommenterar på ett tryckt sätt opinionssiffrorna och menar att det är låga siffror men att väljarkåren är osäker på vad KD står för. Hon relaterar till att vi ett valår i april låg under riksdagsspärren och i valet fick vi över 11 procent. Sen säger hon så sant att om man ser sig om i världen så är Kristdemokrater samarbetspartier. Och man kan också vara i en allians och ändå vara tydlig med sin politik.
 
Att Kd i valet fick klä skott för hela sjukförsäkringsreformen är ju ingen nyhet. Den moderata ministern lämnade ju arbetet och ansvaret blev socialministerns. Så att det är en av orsakerna till siffrorna i valet står helt klart. Sen måste alla kristdemokrater tala med enad röst. Alltså det måste bli slut med brytningen mellan det konfessionella och icke konfessionella. KD är inte ett konfessionellt parti utan är öppen för alla som ställer sig bakom vårt partiprogram som lyfter fram den lilla människan. Läs vårt principprogram på Vännäs hemsida.
Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

  1. Bo-Gunnar Wikström

    Citat från dig ”Att Kd i valet fick klä skott för hela sjukförsäkringsreformen är ju ingen nyhet.”. Ja men då borde väl KD fått 25% eller så av rösterna? Det är ju en förträfflig reform som du till vilket pris som helst försvarar på alla sätt. Ja att det finns små fel erkänner du, men att den i det stora hela är helt perfekt, så nu talar du mot dig själv….Har du äntligen vaknat och sett verkligheten ? Vem, med en svår kronisk sjukdom, blir frisk för att regeringen/FK bestämmer det och dessutom tar bort all ersättning. Reformen kanske inte var så bra ändå ? Slå på de svaga, inte så populärt..

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Bo-Gunnar Wikström (2010-12-18 08:06)
    Men Bo-Gunnar hur många gånger har jag sagt att det inte är lätt med sjukskrivningsreformen. Jag har INTE sagt att den är perfekt. Däremot har jag sagt att den MÅSTE ses över. Så därför är det nu en parlamentarisk grupp från KD som jobbar igenom förslag och analyserar. Jag har inte tvärtvaknat som du gör gällande. Vet mycket väl vad det handlar om. Men vi måste göra nåt i vårt land efter en lång period av bidragsprioriteringar. Sen är jag OTROLIGT less på att du hela tiden lyfter fram kassans förträfflighet. Här ser jag ett STORT problem. Varför behandlas alla så olika i vårt land? Regeringen ger samma direktiv till hela landet.

  3. Bo-Gunnar Wikström

    1/ Reformen måste ses över
    2/ Man kan tro att de flesta behöver stöd och hjälp för att man vill jobba och komma tillbaka till arbetslivet.
    3/ Man kan tro att de flesta är myglare som om man tar bort ersättningen för dem skyndsamt börjar jobba.
    Vilket av alt 2 och 3 står regeringen för ? Väldigt svår fråga….
    Jag har inte hört talas om någon med svår kronisk sjukdom, som blir frisk en viss dag för att regeringen säger det. Har du ??? Eller för att man tar bort all ersättning. Har du ?
    Hur kan man sätta en sådan gräns ? En enda anledning – slå på de svaga !
    Stöd och hjälp – ja, gräns- nej

  4. Hans-Inge Smetana

    Svar till Bo-Gunnar Wikström (2010-12-20 00:06)
    Konkret och bra! Jag menar att regeringen står bakom 1 och 2. Och jag delar din åsikt att för att man ändrar regler så blir en kroniker inte frisk och det är inte meningen heller. Och vill du veta något? Det är här man nu jobbar på att hitta en tydlighet för kassan i bedömningen av ”kroniker”. Alltså kassans förtroendeläkare säger en sak medan alla andra läkare säger nåt annat. Rimligt???
    Arbete för dem som kan – sjukförsäkring för dem som behöver det. Men heller inte sjukförsäkring för dem som inte vill jobba som i många fall skett tidigare. Är vi överens??

  5. Bo-Gunnar Wikström

    Jodå, här håller jag helt med dig. Men det är ju inte så det har blivit utan något helt annat. Nästa steg är väl att inrätta ett område som kallas Gulag dit man forslar alla svårt sjuka för att de ska försöka göra helt meningslösa saker, eller….. Har regeringen efter alla protester insett att svenska folket inte gillar att man slår på den som ligger.
    Kan man ta bort den här gränsen som gör att folk blir utan ersättning och får gå från hus och hem. Och, kassans förtroendeläkare måste bort. Låt riktiga läkare göra bedömningen. Ditt sista stycke ”Arbete” osv, där håller jag helt med.

  6. Hans-Inge Smetana

    Svar till Bo-Gunnar Wikström (2010-12-20 14:43)
    Men så bra då är vi ju överens Bo-Gunnar. Det är ju inte allt för ofta vad jag har förstått hittills.:-) Men möjlig kanske det blir lite oftare framöver när nu KD tar befälet i att utreda hela reformen ytterligare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.