Vi vill ha förskolan!

Fick för en tid sedan mejl att man ämnar lägga förskolan i Tväråbäck på is. Hur kan man egenmäktigt besluta så blir min retoriska fråga. Man kan inte sätta sig över fullmäktige även om man tillhör majoriteten.

Sen fick jag ett mejl som andas viss öppning. Majoriteten har förstått att fullmäktige har gett uppdraget om en förskola i Tväråbäck (och dessutom ett enigt fullmäktige) så man väljer att gå tillbaks till fullmäktige för att diskutera frågan igen.

Helt parlamentariskt riktigt och bra så långt. Men samtidigt vet man att man har majoritet i fullmäktige så det är ett spel för gallerian. Har man bestämt sig innan så blir det ju samma om man drar det i fullmäktige. Jag har liten tilltro till att någon i fullmäktige från S-gruppen ska våga rösta på annat sätt än det som redan förbestämt. Partipiskan viner.

Så vi får se om ett lika enigt fullmäktige vägar slutföra det man tidigare bestämt. Det är ett problem när man inte vågar slutföra ett beslut som redan fattats. Förvisso kan det under resans gång komma in ny fakta i frågan som kräver förnyad ståndpunkt. Men vad jag förstår så är det i denna fråga det politiska modet som fattas. Har inte satt mig in i den nya faktan kring frågan tillfullo men ska naturligtvis göra det innan frågan ska behandlas igen. Och om det är ny fakta i saken som kräver omprövning så får vi ta det övervägandet sedan. 

Men för oss Kristdemokrater är valfriheten inom barnomsorgen en viktig fråga. Den grundar sig på våra grundprinciper så det är därför vi kämpar i frågan. En av grundprinciperna som frågan vilar på är subsidiaritetsprincipen och en annan på personalismen.

Så självklart Ulf! Visst vill vi kristdemokrater ha en förskola i Tväråbäck som vi varit med och drivit fram. Men din fråga kanske rörde de andra majoritetspartierna. Inte är det enbart C som drivit den frågan vill jag hävda, även om man kanske behöver lite extra medborgarfrieri efter fadäsen vid valet.

Så nu kämpar vi för att fullgöra det fullmäktige fullständigt fulltaligt beslutat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.