Handikappanpassning eller?

I Sverige har vi på senaste tiden verklig lagt oss vinn med att vara handikappanpassad. Och det är bra. Ingen offentlig byggnad får bygglov om man inte är handikappanpassad.

Var ute på stan idag och konstaterade att man har långt till handikappanpassning i detta land. Eller vad sägs om dessa två ingångar till butiker? Så här såg faktiskt de flesta ingångar till butikerna ut.

4 kommentarer

  1. Gunnel Granath

    Bra Hans-Inge men hur har vi det på vår egen arbetsplats, både din och min, Medborgarhuset i Vännäs? Knappast lämplig för personer med funktionsnedsättning. Motion från Kd för handikappanpassning?

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Gunnel Granath (2011-11-02 00:22)
    Så sant så. Medborgarhuset har lite att önska i den delen. Men också i andra delar faktiskt. Tänker på luften i huset en varm sommardag t ex. Det finns mycket att göra. Att ”enbart” handikappanpassa är kanske inte lönt utan jag tänker spontant att det krävs större tag vad man vill med huset i framtiden. Hur gör vi med ett all aktivitetshus, och hur tänker vi med kommunadministrationen, biblioteket etc.?

  3. Gunnel Granath

    Jag tänkte främst på tillgängligheten för medborgarna, de som har en funktionsnedsättning. De kan inte besöka alla i huset om de är rullstolsburna. Det är inte bra.

  4. Hans-Inge Smetana

    Svar till Gunnel Granath (2011-11-02 15:04)
    Jo det var också det jag tänkte på. Men jag tänkte också nästa steg och funderar på om det är lönt att åtgärda detta då det är så mycket annat som behöver åtgärdas. Så man kanske ska tänka att flytta hela kommunadm. till ett mer anpassat ställe.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.