Jämställldhet?

Nu har vi just haft en mycket intressant föredragning i regionförbundets fullmäktige. Det handlar om den barnhälsorapprot som framtagit för Västerbottens län. I den finns det väldigt intressant information som också är nerbrytbart i de olika kommunerna och man kan få sina kommunala siffror nerbrytbara och jämförda mot både andra kommuner i vårt län och mit riket i olika index.

Konstaterar att denna information egentligen ger bränsle för att debattera en hel dag i frågan. Nu medgav inte tiden någon debatt denna gång utan ordförande i fullmäktig släppte frågan fri för en fråga. Och Lilly Bäcklund fick ordet och hör o häpna vad hon hade för synpunkter.
 
Här har vi en rapport som säger så otroligt mycket om hur våra barn och unga mår och den synpunkt hon då har är att hon är besviken över att gruppen som jobbat med frågan inte är jämställda. Det är så man blir alldeles matt. Som om det är det viktigaste vem som hjälpt till att sammanställa siffrorna. Visst är det viktigt att det är med från båda könen i alla konstellationer. Det har ju visat att jämställda arbetsplatser är mer effektiva etc.
 
Men är det alltid den viktigaste frågan före hur barn mår etc? Tydligen tycker man så, då det var den enda synpunkten som kom upp i frågan. Hoppas att andra frågor resoneras om i det andra rummet (konferens ang barnhälsorapporten) här på Hotell Lappland på ett mer viktigt plan.
För övrigt är vår socialchef i Vännäs Ulf Norberg en av roddarna i att få denna rapport på bordet. Ni kan efter kl 13 då presskonferensen är gjord läsa rapporten på regionförbundets hemsida.
 
 
 
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.