Förlusten tog på!

Har varit borta från bloggen några dagar. Orsaken är att jag är på nordiskt toppmöte på Finnsnes i NordNorge.

Ett mycket intressant möte även denna gång. Vi har hållit på ca en vecka så mötet har avslutats under tårdrypande former. Hälften av den svenska delegationen åkte hem på söndagsförmiddag för vidare arbeten i hemlandet på måndag. En del av den nordNorska delegaterna åkte hem på söndagkväll även där för arbete på måndag. Och de danska delegaterna åkte hem idag.

Så fortsatt kvar här i Finnsnes är alltså halva delegationen från Sverige och halva från Norge. De flesta ämnen har även detta år behandlas. De flesta sittande på golvet med DuploLego mellan oss. Så har konversationen blandats med svenska, danska och norska ord. En del ord mer väl uttalade medan andra mer lätt ohörbara. Men det är konstigt vad teckenspråk ändå funkar bra. Roligt är att de yngre delegaterna ökar i numerär och är nu 3 stycken. En danska och två norska. Språkmängden hos dessa tre varierar dock starkt då de har olika åldrar.
 
Så ser vi fram mot nästa toppmöte som planeras i maj 2013 och då är mötet planerat i Turkiet. NordNorge bjuder inte på så mycket värme, med en temperatur på ca 13-14 grader och massor med regn så vi hoppas nästa möte har en annan temperatur.
 
För övrigt var det tufft att se på handbollen mellan Sverige och Norge i går kväll när man befinner sig i Norge. Och dessutom blev det förlust för Sverige. Inte bra…….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.