Beslut för barnen!

I dag har vi haft fullmäktige i Vännäs kommun. En radda av kloka beslut fattades och om jag inte minns fel så här i skrivandes stund så var det bara en reservation denna gång. Annars var vi eniga i besluten.

Ett beslut vi fattade var att entlediga fullmäktiges ordförande från uppdraget helt i enlighet med hans avsägelse. Lars Lilja har ju flyttat till Umeå och är då inte valbar att vara fullmäktiges ordförande i Vännäs. Lars har skött uppdraget hedervärt och är nog den bästa ordförande vi haft under lång tid. Nu kommer Ann-Britt Nilsson ta över fullmäktigeklubban och jag hoppas verkligen att hon fortsätter i samma stil som Lars.

Ett av besluten känner jag mig extra stolt över från dagen fullmäktige. Och det är en så banal fråga som taxefråga. Det är så att i vår kommun är det fullmäktige som beslutar om taxor och avgifter. Så är det i och för sig de flesta kommuner eftersom fullmäktige är kommunens högst beslutande organ, men en del kommuner har delegerat vissa taxebeslut till respektive verksamhetsnämnd.

I vård och omsorgsnämnden fattade vi tidigare att beslut att avgiftsbefria familjerådgivningen. Tycker det kändes otroligt bra för de barn som ofta drabbas i sådana situationer. Och det var detta beslut som vi slutgiltigt fattade idag. Beslutet innebär att om det knakar i en familj så ska inte avgiften till familjerådgivningen vara ett hinder.

Detta beslut gagnar verkligen barnen som på många sätt behöver samhället hjälp när inte föräldrar av olika anledningar fullt orkar med att vara den trygghet som barnen behöver för att växa upp till en trygg och säker individ.

Så för mig som Kristdemokrat känns det extra bra att fatta beslut som är för barnens bästa och känner mig stolt att Vännäs kommun erbjuder kostnadsfri familjerådgivning.

2 kommentarer

  1. runa Hermansson

    Håller naturligtvis med hans-inge om att familjerådgivning är en viktig funktion och att man oavsett ekonomisk förmåga ska kunna ta del av den.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Ja visst är det fantastiskt bra för vårt partis fokus. Batn o Ungas uppväxtvillkor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.