Bli solidarisk!

Nu har jag gjort min plikt igen. Gett bort lite av mig själv liksom. Nästan en halv liter tog dom. Och jag klarar mig fint utan.

Det jag talar om är förstås att jag varit och leget en stund på de sköna sängarna på blodcentralen och att det kom en mygg och bet mig i armen. Ungefär så känns det så jag förstår fortfarande inte varför vi inte är fler som ger blod.

I Sverige är det fortfarande stadigt 3% som är generösa blodgivare. Men det finns avsättning för mer blod. Så jag tycker du ska uppsöka blodcentralen och ge lite av det du har. Jag lovar det kommer nytt.

Och tänk vad bra om man kan hjälpa nån som har behov. Det kan handla om liv eller död.  För mig är det solidaritet. Som blodsköterskan sa: – Mycket kan man tillverka som finns i människokroppen. Men blod kan man inte tillverka.  Bli solidarisk du också!

2 kommentarer

  1. lf

    En mycket bra blogg .Det är viktigt att ge blod till behövande.
    Om den solidariteten också ger sig yttryck för de sämsta ställda i samhället är det bra.
    Men Borg har nog helt andra planer.
    Solidaritet är ett mycket stort begrepp. Men din insats skall berömmas.
    Jag har också gett min insats och det känns skönt.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Jo visst är det bra när man kan hjälpa på så enkelt sätt. Tror dock att många tycker det kan vara otäckt med nål etc och det ska man ha respekt för, men det är verkligen inget att vara rädd för. Enkelt o smidigt går det och bara de sköna britsarna är värt besväret.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.