Stolt över polisen!

Vi hade polisstyrelsen i går. Och det är alltid lika positivt att följa verksamheten i Västerbotten.

Polismyndigheten i Västerbotten har minst antal anmälda brott att jobba med. Och Västerbotten har mest antal anmälda brott som går vidare till åklagare. Det är ett gott betyg. Vi ska vara stolta att bo i Västerbotten som ju följaktligen blir landets tryggaste län att bo i.

Sen finns det områden som vi behöver jobba ytterligare på. Viss brottslighet ökar i mängd och intensitet. Tänker bl a på brottslighet via IT och knarkbrott. Vi ser även en ökande trend på inbrott i hus o sommarstugor. Man kan ha en fundering om inte en del av detta styrs från utlandet. Det finns tyvärr ligor som har som mål att se till att människorna känner otrygghet i sina hem. Kanske det inte är det primära målet, men blir följden av att få påhälsning och sedan komma hem till ett genomrotat hem.

Som ni nog känner till så arbetar man med att minska antalet polismyndigheter. Idag är det, om jag inte glömt bort nån i räkningen, 21 polismyndigheter i vårt land och alla är egna myndigheter. Nu är tanken att slå ihop alla myndigheter så det ska bli en polismyndighet i hela vårt land vilket jag tror är mycket bra.

En ännu bättre sak är att man håller ihop alla 4 norrlandslän som blir en gemensam region. Och Umeå kommer att bli navet för norra regionen. Det gillas!

Så kom ihåg att vara stolt när du ser en polisbil. De gör vad de kan för att Västerbotten ska vara det tryggaste länet att bo i. Tack för det!

4 kommentarer

  1. B-G Wikström

    Men visst kommer väl KD snart med ett förslag att Polisen ska avregleras och säljas till utländska riskkapitalbolag ? Visst fungerar det väl bättre om vi har 307 olika företag med poliser och skickar skattepengar till skatteparadis ? Och brandkåren kan ju också avregleras ?
    ALLT blir ju så mycket bättre om det bara avregleras !
    Sverige används som skräckexempel i andra länder, över hur illa det blivit….
    Men visst, kan väl KD hitta fler exempel på sånt som kan säljas ut ???

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Jo nog kan det finnas fler exempel. Men polisen kommer vi inte att avreglera men däremot effektivisera. För det är tyvärr inte alla län som funkar lika bra som Västerbotten. Och just avreglering är en bra konkurrenshöjare. Fundera på sista meningen. Kan det vara så att avreglering gör att fler kan konkurrera och då måste man vara vassare än sin konkurrent för att lyckas. Kan inte detta då bli bättre för konsumenterna? Jo jag vet att det direkt ringer i ditt huvud massa avregleringar som inte funkat. Och det är sant. Men fundera ett varv till. Eller gillar du inte konkurrens till konsumenternas fördel?

  2. B-G Wikström

    Jodå, det som är till konsumenternas fördel är bra , men det är ju inte därför KD driver på så hemskt i frågan. Det är ju enbart av ideologiska skäl att inget får vara av gemensamt intresse, samt att det är otroligt viktigt för KD att vissa får tjäna hundratals miljoner.
    För inte gjordes t ex avregleringen av apoteken det för att vi som konsumenter skulle få det bättre, utan enbart av de skäl jag uppgav tidigare. Nöjdheten med apoteken har sjunkit otroligt mycket, precis som förväntat. Apoteken har blivit en handelsvara där man leker med folks hälsa. Man satsar enbart på cremer, hudlotion mm mm, men struntar i oss som behöver medicin. Det är en skrämmande utveckling, men precis som KD vill ha det.
    Avregleringen av järnvägen ( som påbörjades av S ) är en katastrof, där samordning saknas. Banverket avreglerades och fick till följd att inget fungerar där heller.
    Din dröm är väl att vi inte har kommuner, stater eller någonting sådant, utan det är bara företag som styr allt ?
    Jag är övertygad om att vi behöver någon som ser till helheten.
    Jag är övertygad om att KD kommer att kämpa för att sälja ut Polisen, Brandkåren mm till utländska riskkapitalbolag, för det är ju KDs absolut viktigaste fråga. Allt ska säljas ut, till vilket pris som helst.
    Det har ju blivit succé med alla riskkapitalbolag som plockar ut miljarder. Jag förstår inte att det ska vara KDs viktigaste fråga. När upphörde vi vanliga människor att existera för KD ? Eller är det så att du verkligen tror att det blir bättre av att riskkapitalbolag från utlandet äger våra vårdcentraler, sjukhus, skolor, apotek mm mm ? Tror du verkligen att de har något som helst intresse av sådana som du och jag ? Är det inte så att det enda som är viktigt för dem är kortsiktiga vinster ?
    Tror du inte att det finns en anledning till att hur det blivit i Sverige, används som skräckpropaganda i andra länder ?
    Är det inte dags att slänga skygglapparna och se verkligheten ?

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Denna diskussion känns igen. Svarat på samma frågor nu ett antal ggr. Jo jag ser verkligheten. Har inga (S)kygglappar som styr mina tankar. Känner mig helt fri att tänka hur jag vill se samhället. Och i mitt samhälle finns valfrihet som en stor o tydlig ingrediens. Jag har inte problem med att vi har ökat antalet apotek till nästan det dubbla. Jag ser hellre inget problem med att Apoteken bli mer affärsmässiga. Det brukar vara bra för kunderna. Vet inte var du får att Kd vill gynna rikskapitalisterna. KD har fastmer bidragit till att täppa till de hål som funnits för att stoppa det du mest lägger som KD:s politik. Vi har bidragit till att försvåra för riskkapitalister att köra räntesnurror etc. Så innan du uttalar dej så bör du nog läsa på ett varv till vad vi verkligen har åstadkommit. Jag är glad att vi avreglerat apoteket och inte tillsammans med några få diktaturstater fortsatt har ett oavreglerat apotek som inte gynner kunderna. Köper inte det du säger att allt som inte funkar på apoteket beror på avregleringen. Det är alldeles för enkelspårigt. Istället för att se avregleringar som problem så tar KD på sig uppgiften att se till att de problem som finns istället rättas till oavsett ägare. För mig är inte ägaren problemet utan jag vill ha en god kvalitet oavsett ägare. Och det är verkligen inte alltid det allmäna funkar bäst. Det tror jag vi är överens om.
      Nej B-G släpp den svårighet du har att se avregleringar som nåt positivt. Det finns avregleringar som lämnar mer att önska men det är inte avregleringans fel utan ofta samordning etc som du skriver. Sen finns det också avregleringar som inte funkar som de ska. Men se inte dessa som en mall. Vi ska gemensamt kämpa för att vi får en bra kvalitè på de tjänster vi vill ha i vårt samhälle och stoppa den som inte utför tjänstena till vår belåtenhet. Det är KD.s uppgift som vi gör och kommer fortsätta göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.