15-timmars karusell

Ja nu är det över. Majoriteten har backat och 15- timmars karusellen har slutat snurra. O vad bra. När jag satt med kallelsen och läste punkten så tänkt jag att tänk om detta varit ogjort.

Men protester lönar sig. Nu ser även majoriteten att detta inte var bra och väljer att plocka bort det. Detta hedrar majoriteten som består av Socialdemokrater och Vänsterpartister som har lyssnat till kritiken.

Nu kan ni barnfamiljer som valt att flytta pga. detta flytta tillbaka. Ni som varit besvikna och drivit frågan sträck på er. Era protester har lönat sig och har hörts ända in i kommunhuset och t o m till barn och utbildnings ordförande Per- Erik Lundmark. Grattis Per-Erik att du kommit till sans i frågan.

Man brukar säga att det man förlorar på karusellen får man ta igen på gungorna. Nu undrar bara en vän av ordning. Hur mycket har denna karusell kostat Vännäs kommuns kassa i badwill och direkta kostnader? Det får vi nog aldrig veta. Men det känns skönt att borgerligheten i Vännäs redan i tidigt skede tog sin hand från detta projekt och reserverade sig. Men nu är detta alltså ett minne blott. O vad skönt.

2 kommentarer

  1. Jonas Björkholm

    Visst är det lätt att sträcka på sig och tycka att man har rätt nu när den olyckliga lösningen med 15-timmarsbarnen ändras. Att reservera sig utan eget förslag till beslut är ansvarslöst och inget att vara stolt över. Vad hade alternativet varit i det läget, säga upp personal? Var var alla privata alternativ, varför erbjöd inte de en bättre lösning? Skönt dock att detta nu får en mer tilltalande lösning och att man nu kan gå vidare och utveckla verksamheten i stället.

  2. Katarina Hampusson

    Hej Hans-Inge,
    jag är enig med dig att det är förtjänstfullt att BoU kommit till beslut i 15-timmarsfrågan. Det är också intressant att du engagerat dig i BoU.s frågeställningar och beslut.
    Nu undrar jag som en följd av detta och med din roll i Vård och omsorgsnämnden, hur ni ser på att få outbildade barnskötare in i er verksamhet, för visst är väl VO intresserade av att upprätthålla kvalitetsnivån med lägsta kompetens undersköterska?

    Jag har scannat Vännäs kommuns hemsida efer budgeten för VO men inte hittat den. Något jag missat? Jag har ögnat genom protokollen också.

    BoU har fått besparingskrav, därför hela den sorgliga historien med att säga upp tjänser. Vad vi än tycker om beslutet, måste man väl ändå säga att nämnden fösökt att bära ekonomiskt ansvar för kommunen (fastän konsekvensen både kort- och långsiktigt inte är analyserat i den omfattning som det borde…)
    Nu kommer min fråga -vad har VO-nämnden gjort för insatser för att nå kommunens besparingsmål?
    Har du eller någon annan ledamot konkret gett något förslag och finns det i VO-budget/VO-protokoll?

    För visst är det väl av högsta prioritet att hålla hårt i slantarna även för VoO-nämnden speciellt med tanke på situationen som skapats på förvaltningssidan?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.