Heja Holmlund. Vi står på samma sida.

Måste säga att Lennart Holmlund överraskar rätt ofta. Nu går han till angrepp mot sossetrögheten i landstinget. Oj va bra. Jag vill stå på samma sida som dej Lennart. När det gäller landstinget så finns det mycket att säga. Så Lennart du har helt rätt.

Det är pinsamt hur de handskas med dina o mina pengar. Går det dåligt. Ja då höjer man bara skatten. Det var inte så länge sedan vi blev en 50 öring fattigare. Och man kan fundera över vad vi fått mer för denna skattehöjning. Vi kan bara säga Vännäs Vårdcentral för att många ska känna en klump i magen.

Västerbottens läns landsting toppar de flesta listor om man vänder dem upp och ner. Alltså vi har ofta jumboplatsen eller är bland de nedersta i många jämförelser. Det är pinsamt att inte Levi Bergström tar tag i saker och ting. Du kan ju lära dej av din partikamrat Lennart Holmlund.

Att landstinget är som en ångbåt som bara stånkar på det vet vi. Med politiker som tror sig styra. Med tjänstemän som har delegation på det mesta. Och en läkarkår som kanske styr mest.

Med den inblick jag har i verksamheten (inte så enormt stor men tillräckligt för att göra en bedömning) Så har jag svårt att hitta en organisation som är i närheten av landstinget när det gäller ineffektivitet i många stycken. Nu är det lyckligtvis inte gällande på alla avdelningar.

Men när vi väl kommer till vården så har vi bra vård, det ska villigt erkännas men vi får vänta alldeles för länge. Idag har vår socialminister haft presskonferens om kömiljarden. Troligen blir vi väl utan pengar där. Levi Bergstöm har menat att det är vi som behöver den. Jo jag tackar jag. Levi tror han ska få fylla sitt stora svarta hål i landstinget med friska pengar från regeringen. Men regeringen sätter krav. Så städa upp och organisera till Levi då kan också Västerbottens läns landsting få del av kömiljarden.

Så kom igen Levi. Lär av din partikamrat i Umeå och våga tänka lite nytt. Det är inte dina pengar du handskas med så ha respekt för det. Det är klart Landstinget ska ha avtal med Idrottsmedicin även om det drivs i annan form.

Läs mer om kömiljarden här

En kommentar

  1. Fredrik

    Detta var en regelrätt sågning av landstingets organisation…
    Vem har skulden, var gick det fel?
    En klen tröst är att det inte är så mycket bättre i det rika grannlandet i väst. Här är köerna långa och kostnaderna högre. Tur att det finns privata alternativ som visserligen kostar, men som är effektiv!

    Privatisera mera!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.