Viktigt föreningsliv i Vännäs

En intressant information jag fick idag är att vi har 122 föreningar i vår kommun. Tänk vad ett föreningsliv betyder för orten. Det är ovärderligt. Detta ska vi vara stolta och glada över. Men dessa föreningar behöver stöttning i många frågor. Från VÄNAB:s sida har man träffat föreningar och även skickat ut en enkät för att få en bild av vad föreningarna vill ha hjälp med för att utvecklas.

Men vi kan göra mer. Ni som förening kan göra mer. Det jag tänker på är att många föreningar inte vet vad den andra föreningen gör. Kanske sitter man med samma problembild. Så en korsbefruktning av tankar o idéer är nog inte så dumt. En sån träff är gjord för en tid sedan. Tyvärr befann jag mig i maktens korridorer i Stockholm denna tidpunkt så jag kunde inte närvara. Men detta är ett första steg och vi måste hjälpas åt att ta nästa. Föreningar – kommunen – enskilda medlemmar – medborgare.

En sak som vad jag har förstått alltid varit en träta föreningar emellan är halltiderna som ska fördelas. En "outsider" i dessa sammanhang kan ju fundera varför detta inte går att lösa. För även om vi har många föreningar i vår kommun. Så är också vår kommun utrustad med betydligt större andel hallar per capita än många andra kommuner.

Ja föreningslivet behövs verkligen och kan inte nog uppskattas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.